IŞİD'ten, Maxmur'da Haşdi Şabi'ye kanlı saldırı

Musul’a bağlı Mahmur ilçesi yakınlarında görevden dönen Haşdi Şabi birlikleri IŞİD mensupları tarafından pusuya düşürüldü. İlk belirlemelere göre 2 Heşdi Şabi üyesi öldü.

IŞİD'ten, Maxmur'da Haşdi Şabi'ye kanlı saldırı

Musul’a bağlı Mahmur ilçesi yakınlarında görevden dönen Haşdi Şabi birlikleri IŞİD mensupları tarafından pusuya düşürüldü. İlk belirlemelere göre 6 Haşdi Şabi üyesi öldü.

Rûdaw’a konuşan Haşdi Şabi Kuzey Irak Cephesi Sözcüsü Ali Hüseyini, görevden dönen Haşdi Şabi konvoyunun Mahmur-Dubiz yolu üzerinde IŞİD mensupları tarafından pusuya düşürüldüklerini söyledi.

IŞİD’in ateşine karşılık verildiğini dile getiren Hüseyni ilk belirlemelere göre 6 Haşdi Şabi üyesinin öldüğünü, çok sayıda Haşdi Şabi üyesinin ve bazı IŞİD’lilerin de yaralandığını aktardı.

Irak ve Suriye'de, sınırın her iki tarafındaki başarılı operasyonlara rağmen yaklaşık 14.000 ile 18.000 arasında IŞİD militanının aktif olduğu tahmin ediliyor. Irak 2017 yılında örgütü yenilgiye uğrattığını açıkladı. Suriye'de ise bugünlerde örgütün son kalesi olan Bağuz kuşatılmış durumda.

Irak'ta IŞİD teröristleri, bilhassa Kürt ve Iraklı güçlerin arasındaki güvenlik boşluğundan faydalanarak sivillere ve güvenlik güçlerine saldırılar düzenliyorlar.

Bu akşam gerçekleşen saldırı Mahmur ve Dubiz arasındaki dağlık bir alanda gerçekleşti. 

Haşdi Şabi güçlerinin bölgeyi güvenli bir hale getirmek için takviye kuvvetler gönderildiği öğrenilirken, Haşdi Şabi birliğine saldıran IŞİD güçlerinin sayısı hakkında bir bilgi edinilemedi.

Peşmerge güçleri Guwer-Mahmur cephesi komutanı Şirwan Barzani, yaralıların Erbil'deki hastanelerde tedavi edilmeleri için yardıma hazır olduklarını söyledi.