İsrail Dışişleri Bakanı Cenin Mülteci Kampı'nın Boşaltılmasını İstedi

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, "Cenin Kampı, İran'ın kontrolünde olan bir şer yuvasıdır. Buraya da Gazze'ye yaptığımız muameleyi yapmalıyız" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Cenin Mülteci Kampı'nın Boşaltılmasını İstedi

İsrail Yayın Kurulunun (KAN) verdiği bilgiye göre önceki gün Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin temsilcileriyle bir araya gelen İsrail Dışişleri İsrael Katz, toplantıda İsrail ordusunun sık sık baskınlar düzenlediği Cenin Kampı'na da Gazze gibi muamele edilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda, Cenin Kampı'nın tamamen insansızlaştırılması gerektiğine vurgulayan Katz, "Cenin Kampı, İran'ın kontrolünde olan bir şer yuvasıdır. Buraya da Gazze'ye yaptığımız muameleyi yapmalıyız." diye konuştu.

İsrail daha önce de Gazze'deki mülteci kamplarını defalarca bombalamıştı. İsrailli yetkililer, "Hamas yetkilileri mülteci kamplarını barınak olarak kullanıyor, kamplarda yaralıları tedavi ediyor ve kendilerini yeniden organize ediyor." demişti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adı altında kapsamlı saldırı düzenlemişti. Verilere göre saldırılarda 1400’den fazla İsrailli öldürülmüştü.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 8 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 39 bin 699’a, yaralananların sayısı da 91 bin 722’ye yükseldiğini bildirmişti.