Bağdat'ta Kasım Süleymani'nin vasiyeti yayımlandı

Bağdat'ta Kasım Süleymani'nin vasiyeti yayımlandı

ABD’nin saldırısı sonucu 3 Ocak’ta öldürülen İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Kasım Süleymani’nin vasiyetinin bir bölümü daha yayımlandı.

Bağdat’ta buluna İran Araştırma ve Aydınla Merkezi, bir broşür bastı, içerisinde Kasım Süleymani’nin vasiyeti de yer aldı.

Yayımlanan broşürde Süleymani’nin vasiyetinin de yer aldığı bölümde, Süleymani’nin “Şii İran İslam’ın merkezidir. Eğer İran kalmazsa, Müslümanların Kâbesi ve İslam peygamberinin mezarı da kalmayacaktır” ifadelerine yer veriyor.

Kasım Süleyani’nin vasiyetinde dünyadaki tüm Şiilere, İran’daki üçücüncü imam İmam Hüseyin’in türbesinin bulunduğu bölgenin muhakkak korunması gerektiğini söylediği belirtiliyor.

ABD, Şam’dan dönen Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Milisleri Genel Komutanı Ebu Muhendisi’nin bulunduğu konvoyu insansız hava araçları ile bombalamıştı. Olayda Süleymani ve Muhendisi’nin dışındı 9 kişi öldürülmüştü.

Kasım Süleymani İran’ın Kirman kentinde 1957 yılında dünyaya geldi. İran’da önemli düzeylerde görev alan Kasımi en son, Kudüs Devrim Muhafızları Genel Komutanı düzeyinde görev yapıyordu.