İsrail, Gazze'de BM'ye ait okulu vurdu

İsrail, Gazze'de Birleşmiş Milletler ait bir okula saldırı düzenledi. BM, saldırıda bir kişi öldü, 9 kişi yaralandığını duyurdu.

İsrail, Gazze'de BM'ye ait okulu vurdu

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde BM'ye ait bir okulun doğrudan hedef alınması sonucu bir kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığını açıkladı.

AA’nın aktardığına göre BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Gazze'nin kuzeyinde UNRWA'ya ait bir okul doğrudan hedef alındı; bir kişi öldü, okula sığınan 9 kişi yaralandı" denildi.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana UNRWA'ya ait 11 fırının saldırılarla yıkıldığı kaydedilen açıklamada, son 24 saatte bir UNRWA çalışanının daha öldürüldüğü belirtildi.

89 çalışan öldü

Açıklamada, Gazze Şeridi'nde öldürülen UNRWA çalışanları sayısının 89'a çıktığı aktarılarak, "Bu, Birleşmiş Milletler tarihinde, bir çatışmada öldürülen en yüksek BM yardım çalışanı sayısıdır" ifadesi kullanıldı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimi ile güneydeki Han Yunus ve Refah bölgelerindeki UNRWA'ya ait 92 tesiste 565 bin yerinden edilen Gazzelinin bulunduğu bildirildi.