Kürdistan Bölgesi yetkilisi: Erbil’de çok sayıda İHA saldırısı gerçekleştirildi

Üst düzey bir Kürdistan Bölgesi Hükümeti yetkilisi, son günlerde Erbil’de çok sayıda insansız hava aracı (İHA) saldırısı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kürdistan Bölgesi yetkilisi: Erbil’de çok sayıda İHA saldırısı gerçekleştirildi

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, drone saldırılarının ABD üslerini hedef aldığını ve saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

ABD askerleri IŞİD'e karşı kurulan Uluslararası Koalisyon kapsamında Kürdistan Bölgesi'ndeki iki üste kalıyor. Bu üsler Erbil ile Erbil’in 70 kilometre kuzeydoğusundaki Harir kasabasında yer alıyor.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nden bugün yapılan açıklamada, IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon’un Erbil'deki askeri üssüne üç drone saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Kürdistan Bölgesi Anti Terör Birimi aynı bölgede bir saldırı girişiminin daha olduğunu bir İHA’nın saldırıyı gerçekleştiremeden düştüğünü kaydetti.

Bugün Irak İslami Direniş grubu yaptığı açıklamada, iki İHA’nın Harir'deki ABD üssüne saldırarak hedefleri vurduğunu öne sürmüştü.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, pazartesi günü yaptığı açıklamada, 17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'deki ABD kuvvetlerine 38 saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.