Neçirvan Barzani’nden Ürdün Kralı II. Abdullah’a destek açıklaması

Başkan Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani, darbe girişimi haberlerinin ardından Ürdün Kralı II. Abdullah’a destek mesajı verdi.

Neçirvan Barzani’nden Ürdün Kralı II. Abdullah’a destek açıklaması

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Twitter hesabı üzerinden Kürtçe ve Arapça paylaştığı mesajında, Ürdün Kralı II Abdullah’a desteğini teyit ettiğini söyledi.

Barzani paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ürdün Haşimi Krallığı ailesi Kralı sayın II. Abdullah'a, Ürdün halkının güvenliği, istikrarı ve güvenliğine tam desteğimizi teyit ediyoruz. Kalplerimiz her zaman yanlarındadır, Yüce Allah'tan onları korumasını istiyoruz.”

 

Başbakan Barzani’den destek

Öte yandan Başbakan Mesrur Barzani de, Ürdün Kralı II. Abdullah’a tam desteğini bildirdi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Ürdün Kralı II. Abdullah’a tam desteği ifade edildi.

Açıklamada, Kral Abdullah’ın karar ve çabalarının, ülkesinin istikrar, barış ve huzurunu korumaya yönelik olduğu vurgulandı.

Başbakan’dan Ürdün Kralı Abdullah'a destek açıklaması

Ürdün’de darbe girişimi

Ürdün’de, Kral II. Abdullah'ın üvey kardeşi Prens Hamza bin Hüseyin, 20 kişiyle birlikte "ülkenin istikrarına tehdit olduğu gerekçesiyle" gözaltına alındı.

Ürdün’de devlet haber ajansı PETRA, Kral Abdullah’ın eski danışmanı ve maliye bakanı Bassem Awadallah dahil olmak üzere birçok ismin gözaltına alındığını açıkladı.

Ürdün Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ahmed el-Huneyti, eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin'in gözaltına alınmadığını ancak kendisinden "ülkenin güvenlik ve istikrarının hedef alınmasına sebep olacak hareket ve faaliyetleri" bırakmasının istendiğini kaydetti.

Huneyti, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği soruşturma sonucunda eski Kraliyet Divanı Başkanı Basım İbrahim Avadallah ve bazı kişilerin gözaltına alındığını da ifade etti.

Prens Hamza da paylaştığı görüntülü mesajında, “Ürdün Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı bu sabah beni ziyaret edip, daha önce katıldığım veya yaptığım sosyal medya bağlantılı görüşmelerde hükümete ve Kral'a yönelik eleştiriler olduğu gerekçesiyle, evden dışarı çıkmama, insanlarla iletişime geçmeme veya görüşmeme izin verilmediği bilgisini verdi” dedi.