Başkan Neçirvan Barzani: Irak'taki sorunlar uzlaşı ve diyalogla çözülür

ABD’nin Erbil Başkonsolosunu kabul eden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Irak’taki sorunların anayasa çerçevesinde varılacak gerçek bir uzlaşı ve diyalog yöntemiyle çözüleceğini söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani: Irak'taki sorunlar uzlaşı ve diyalogla çözülür

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani göreve yeni başlayan Amerika Birleşik Devletleri’nin Erbil Başkonsolosu Irvin Hicks’ı kabul etti.

Bir toplantıda Neçirvan Barzani, yeni göreve başlayan başkonsolosun misyonunu yerine getirmesi için Kürdistan Bölgesi'nin gerekli  tüm desteği sunacağını söyledi.

Kürdistan Bölgesi ofisinden yapılan açıklamaya göre Irvin Hicks ile Neçirvan Barzani görüşmesinde Irak’taki son durum ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

Başkan Neçirvan Barzani’ Irak’ta yaşanan sorunların anayasa üzerinde varılacak uzlaşı ve diyalog yöntemiyle çözülebileceğini söyledi. Ayrıca Kürdistan Bölgesi’ndeki sisyasi taraflar arasındaki birliğin önemine vurgu yaptı.

Irvin Hicks, Robert Paladino'nun görev süresini dolaması ardından 18 Ağustos 2022’de ABD'nin yeni Erbil Başkonsolosu olarak göreve başladı.

ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu web sitesi Irvin Hicks’ın daha önce  Siyasi-Askeri İşler Bürosu Güvenlik Müzakereleri ve Anlaşmaları Bürosu'nda Kıdemli Müzakereci ve Cibuti merkezli Afrika Boynuzu'ndaki Müşterek Görev Gücünde dış politika danışmanı olarak görev yaptığı yazılıyor.

Fransızca bilen Hicks ayrıca Portekizce, Almanca, Arapça, Çince ve Amharca eğitimi aldığı belirtiliyor.