Iraklı Sunni Arap aşiretlerden Kürdistan açıklaması

Iraklı Sunni Arap aşiretlerden Kürdistan açıklaması

Sünni Arap aşiretlerinin liderleri, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu desteklediklerini ve Kürdistan Bölgesi’nin cezalandırılmasına karşı olduklarını açıkladı.

Sünni Arap aşiretlerinin liderleri dün başkent Hewlêr'de bir basın toplantısı düzenleyerek, bağımsız Kürdistan devletini desteklediklerini ve Kürdistan Bölgesi’ne karşı her türlü cezalandırma girişimine karşı olduklarını açıkladılar. 

Sünni Arap Aşiretleri Sözcüsü Nacıh Mizan şunları söyledi: “Irak’ta Sünni Arapları Kürtler kurtardı. Kürdistan Bölgesi’ne karşı yapılan her türlü cezalandırma girişimini reddediyoruz. Irak hükümeti, mezhepsel hareket ediyor. 4 yıldır Bağdat’a gitmemiz engelleniyor.” 

“Kürtler, yeni Irak’ta büyük bir rol üstlendi. Kürdistan’a karşı yapılan tüm cezaları reddediyoruz. Bağımsız Kürdistan devletine katılıyoruz. Haklarımız bu devlet çatısı altından korunacaktır.”

“Sünni temsilciler, başkalarını temsil ediyor. Onlar, başkalarının isteği için geçiş olarak kullanılıyorlar. Bizim sorunlarımızı çözmek için orada bulunmuyorlar. Kürdistan’da referandumun yapılması meşrudur. Bizim yapılanlara karşı duruşumuz olacaktır. Referandum, Kürtlerin kaderini tayin etmek içindir ” ifadelerini kullandı.