​İsrail: Suriye'deki operasyonlar İran Suriye'den “çıkana” dek devam edecek

 ​İsrail: Suriye'deki operasyonlar İran Suriye'den “çıkana” dek devam edecek

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, İran kuvvetleriyle İran destekli Iraklı grupların hedef alındığı ve 14 kişinin öldürüldüğü saldırılardan saatler sonra yaptığı açıklamada, İsrail’in Suriye’deki operasyonlarının, İran’ın Suriye’den çıkarılmasına dek devam edeceğini vurguladı.

Bakan Bennet, bir İsrail televizyon kanalına verdiği demeçte, “İran’ın Suriye’yle hiçbir ilgisi yok. İran, Suriye’den çıkıncaya kadar durmayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yayınlanan açıklamaya göre, Pazartesi gecesi Halep’in güney doğusunda İran milisleri ve Esad güçlerinin kontrolü altında bulunan es-Sefire bölgesindeki “Savunma Fabrikaları” bünyesinde yer alan mühimmat ve silah depolarına yönelik İsrail tarafından hava saldırıları yapıldı. 

Deyrizor’daki saldırılar, Şam yönetiminin, İsrail’i Halep’in kuzeyinde bulunan Sefire bölgesindeki askeri depoları vurmakla suçlamasından kısa bir süre sonra geldi.

Londra merkezli Suriye Gözlemevi, Deyrizor’un doğusundaki kırsalda bulunan mevzilerin İsrail tarafından bombalanması sonucunda, İran kuvvetleri ve ona bağlı milis güçlerden 14 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

SOHR tarafından yapılan basın açıklamasında, İsrail’in İran kuvvetleri ve ona bağlı milislerin bulunduğu Kuriye, Salihiye, Meyadin ile Deyrizor’un doğu kırsalındaki bölgelere son saatlerde hava saldırıları düzenlediği, saldırılar sonucunda durumu ağır bazı yaralıların varlığı sebebiyle ölü sayısının artmasının beklendiğine dikkat çekildi.