İsrail, Türkiye'de bulunan tüm diplomatlarını geri çekti

Türkiye'nin İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda Filistin'i destekleyen açıklamalarının ardından İsrail, diplomatlarını geri çekme kararı aldı.

İsrail, Türkiye'de bulunan tüm diplomatlarını geri çekti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Atatürk Havalimanı'nda Büyük Filistin Mitingi düzenlendi. Mitinge katılanlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'i sert sözlerle hedef aldı.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'de sivilleri öldürerek katliam yaptığını belirterek, “İsrail 22 gündür savaş suçu işliyor. Biz de seni dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz. Bunun hazırlığı içindeyiz. Daha ne kadar kadın ve çocuk ölmesi gerekiyor. Her ülkenin kendini savunma hakkı vardır ama adalet nerede? Gazze'de katliam yürütülmektedir. Gazze halkını açlıkla, susuzlukla, yakıtsızlıkla topluca yok etme peşindeler” dedi.

 “Hamas terör örgütü değildir dedim ya İsrail çok rahatsız oldu” diyen Erdoğan, “Sen bir işgalcisin, örgütsün. Türk milleti bunu biliyor. İsrail topraklarında sivillere yönelik saldırıları biz de doğru bulmuyoruz. Savaşın bir ahlakı ve hukuku var. Sivilleri hedef almak bu ahlaka sığmaz. Bunun bedelini eninde sonunda ağır ödeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, mitingin ardından Türkiye ile ilişkileri yeniden değerlendireceklerini kaydetti.

Cohen, X hesabından yaptığı açıklamada "Türkiye'den gelen sert açıklamalar nedeniyle tüm diplomatik personelin geri gelmesi talimatını verdim. Türkiye'yle ilişkileri yeniden değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İsrail Türkiye Büyükelçiliği ise "Hamas bir terör örgütüdür" paylaşımında bulundu.