Erdoğan Filistin mitinginde konuştu: Bir gece ansızın gelebiliriz

İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Filistin Mitingi'nde konuşan Erdoğan, “Gazze için kıyamdayız, bir gece ansızın gelebiliriz” dedi.

Erdoğan Filistin mitinginde konuştu: Bir gece ansızın gelebiliriz
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki için İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen "Büyük Filistin Mitingi"nde konuştu.
 
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
Sözlerimin hemen başında bu toprakları bize vatan olarak bırakan tüm şehitlerini, gazilerini rahmetle anıyorum. Anadolu Selçuklu'dan Osmanlı'ya ve Cumhuriyet'e kadar hüküm vuranları minnetle yad ediyorum. Coğrafyamızın semalarında bayrağımızın ilelebet dalgalanması, ezanların kıyamete kadar okunması için emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.
 
Yazıklar olsun
 
Tıpkı Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Ortaasya'nın, Afrika'nın dört bir yanında bir zamanlar millet, milliyet neymiş öğretmişiz. Kalplerini ve gözlerini bizlere çeviren kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiğimiz, gerektiğinde sınırlarımızı açtığımız kardeşlerimiz için bugün de Gazze için kıyamdayız. Maalesef ülkemin siyasileri için Hamas'ı Netanyahu'ya bırakan talihsizler var. Netanyahu nasıl teröristse Hamas da teröristmiş. Yazıklar olsun. Onlara ülkemde oy atanların da iyi düşünmesi lazım
 
Adana ne ise Gazze oydu
 
Kırım'dan Karabağ'a, Bosna'dan Kerkük'e, Filistin'den Türkistan'a, Afganistan'dan Çeçenistan'a kadar biz gözyaşı döktük. Ömrümüz boşuna geçmedi. Bugün birileri Gazze'yi uzakta bizimle hiç alakası olmayan bir yer gibi görüyor, bunu açıkça söylüyor. Halbuki bir asır önce bu millet için, bu ülke için Adana neyse Gazze de oydu.
 
Bir gece ansızın gelebiliriz
 
Bundan sonra da bir gece ansızın gelebiliriz şiarıyla kendi çizdiğimiz yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Biz milletimizi seviyoruz. Milletimizle fedai can etmeye hazırız. Çünkü tarihte nasıl destanlar yazdıysak, bu millet yeni destanlar yazmaya hazırdır. Gençler dediğimizin kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? Batı'dan bahsediyorum. Gazze'deki katliamın en büyük sorumlusu bunlardır. Gazze'de yaşanan katliam topyekün Batı'nın eseridir.