İzmir'de evlere TİT imzalı ölüm tehdidi

İzmir'de evlere TİT imzalı ölüm tehdidi

İzmir'in Tuna Mahallesi'nde bazı evlerin pencerelerine Türk İntikam Tugayı (TİT) imzalı tehdit mesajının yazılı olduğu not bırakıldı.

Duvar’da yer alan habere göre, Tuna Mahallesi’nde TİT imzası ile evlerin pencerelerine bırakılan mesajda, “Dikkat, atık toplayanlar ve el arabası ile simit satan Kürt olup PKK’nın gizli üyeleridir. Bunlara bir şey verenler ve simit satın alanlar bu ikazımıza uymazlarsa öldürülecektir” ifadeleri kullanıldı.

Adının açıklanmasını istemeyen mahalle sakinlerinden birisi, “Bahsi geçen simitçi 3 yıldır her gün sokağımızdan geçer, herkesle de muhabbeti vardır. Kağıt toplayıcıları da hep aynı kişiler. Simitçiden bol bol alışveriş yaparım. Atık toplayanlarla da dışarı çıktıkça irtibat kurarım, kimseyi rahatsız ettiklerini duymadım, görmedim. Aksine mahalleye sahip çıkıyorlar” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Evinin penceresinde notu ilk gördüğünde ne olduğunu anlayamadığını, komşularıyla irtibata geçtikten sonra kendi sokağındaki tüm apartmanlara aynı kağıttan bırakıldığını öğrendiğini ifade eden bir başkan mahalle sakini ise şu ifadeleri kullandı:

“Tehdit mesajının bırakıldığını gören bir kaç kişi, şahsın şapkalı, şort-atletli ve yaşlı olduğuna, her apartmanın önünde duraksayarak camlara notlardan bıraktığına şahit olmuş. Olay şahsi mi yoksa siyasi mi bilemiyoruz, simitçinin ekmeğiyle oynayan biri bile olabilir! Ama sonuçta bu ırkçı mesaj ciddi bir tehdit içeriyor. Mutlaka polise gideceğiz. Nereye şikayet edilmesi gerekiyorsa edeceğiz. Mahallenin girişinde mobese kamerası var, yapanların tespit edilebileceğini düşünüyoruz.”