Lütfü Savaş saldırıya uğradı: Sahneden aşağıya atıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş bugün gittiği Samandağ-Yaylıca’da konuşma yaptığı sırada saldırıya uğradı.

Lütfü Savaş saldırıya uğradı: Sahneden aşağıya atıldı

CHP'nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a saldırı uğradı. Savaş konuşma yaptığı sırada koşarak sahneye çıkan bir kişi, Savaş'ı sahneden aşağıya attı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçim çalışmaları kapsamında Samandağ ilçesindeki Yaylıca Mahallesi'ni ziyaret etti.

Savaş konuşmaya yaparken sahneye atlayan bir kişi, Savaş'ı iterek sahneden aşağıya attı. Saldırgan güvenlik görevlileri tarafından yakalandı.

Halk TV'nin haberine göre, Lütfü Savaş'a saldıran kişinin psikiyatrik tedavi gördüğü, saldırının herhangi bir husumet ya da siyasi nedenden yaşanmadığı öne sürüldü.

Olayın yaşandığı Samandağ ilçesine bağlı Yaylıca Mahallesi muhtarı Ali Aslan, halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, “Bu arkadaş, psikolojik sorunları olan biri. Adı Ali Güzel. 35 yaşında. Annesi ile yaşıyor. İlaçlarını almayınca kötüleşiyor. Bir ara, aşure kazanını da döktü köyde. Olay nedeni ile ablası Lütfü Beyden özür diledi. Ali Güzel de olaydan sonra hastaneye götürüldü” ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgiye göre; Lütfü Savaş, olayın yaşandığı mahalleye bugün saat 16.00 sıralarında gitti. Mahalleli ile iftar da yapan Savaş'ın Defne ilçesine geçtiği öğrenildi.

Yaşanan olay nedeniyle mahallelinin de oldukça üzgün olduğu kaydedildi.

Savaş, saldırı sonrası ciddi bir zarar görmezken, konuşmasına kaldığı yerden devam etti.