John Bolton'dan 'Türkiye' açıklaması! Erdoğan tekrar seçilirse...

Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, "Erdoğan yeniden seçilirse, Türkiye'nin NATO üyeliği gündeme gelmeli" dedi.

John Bolton'dan  'Türkiye' açıklaması! Erdoğan tekrar seçilirse...

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, İngiliz The Telegraph için "Batı'nın zayıflığı, Putin'in zaferine imkan tanıyabilir" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

2023 yılının tüm Batılı ülkelerin iradelerini kanıtlamaları için belirleyici bir yıl olacaüını belirten Bolton, NATO zafiyetinin Rusya’yı daha da güçlendireceğini savundu.

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmak için başvuruda bulunduğunu belirten Bolton, "Ancak Rusya'nın ticari ve askeri ortakları, ne yazık ki Türkiye de dahil olmak üzere, ihtiyaç anında Rusya'yı terk etmedi" ifadesini kullandı.

Bu sürecin Türkiye'nin NATO'daki ayrılığın başlatıcısı olduğuna değinen Bolton, "Asıl mesele Batı'nın birliği ve kararlılığıdır, ki bunların hiçbirinin garantisi de yok" dedi.

Bolton, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yıl yapılacak seçimleri kazanması halinde, "bu ülkenin NATO üyeliğinin tartışılması gerektiğini” savundu.