Erdoğan: Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30’a çıkarıyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük emekli maaş tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık" dedi.

Erdoğan: Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30’a çıkarıyoruz
Foto:AA

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

2022 yılında yapmış oldukları icraatlarden bahseden Erdoğan, aynı zamanda 2023 yılında yapmayı planladıkları projeleri de açıkladı.

Erdoğan, “Hem kendimiz hem teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız gece gündüz çalışıyor, mücadele veriyoruz. Varsın birileri, ucube bir masa etrafında köşe kapmaca oynasın, birbirlerinin ardından film fırıldak çevirsin, birbirlerine çelme taksın, birbirlerinin gözünü oysun. Varsın birileri, bizim emeğimizi, alın terimizi, gayretimizi iki çift lafla, iki satır sosyal medya mesajıyla çalmaya kalksın. Varsın birileri, kendi saplantılarını, ülkenin ve dünyanın gerçeği sanarak hayal aleminde yaşamaya, kendi halkına ve devletine karşı kin kusmaya devam etsin” diye konuştu.

 “2023 seçimleri, start değil finish”

Erdoğan, “Türkiye yüzyılının inşasını Türkiyemizin milletiyle gerçekleştireceğiz. Milletimizin her kesiminin istifadesine sunacağız. Gençlerimiz başta olmak üzere 2023'te tüm milletimizden son defa güçlü bir destek istiyoruz. Son defa ifadelerimizi birileri yanlış anlıyor. Ben seçime yönelik son defa diyorum. Start değil bu, finish...” diye konuştu.

Tayfun füzesi ve Yunanistan’ın tepkisi hakkında konuşan Erdoğan, “Siz sakin olun, uslu durun. Bizim Atina'yla matinayla işimiz yok. Bize dokunmayana biz dokunmayız" dedi.

“Asgari ücret desteğini 400 liraya çıkarma kararı aldık”

"Asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldık" diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz.

En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum.

EYT olarak bilinen düzenlemeyi çıkartacağımızın müjdesiyle 2 milyon 200 bin vatandaşımızı sevindirdik. Gereken her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Milletimizle paylaşmak istediğim bir diğer husus şudur; CHP tarafından gündeme taşınan başörtüsü konusunu kökünden çözme irademizin bir takipçisiyiz.”

Başörtüsü ile ilgili yasa teklifi hakkında konuşan Erdoğan, “Şayet bu teklif Meclis Genel Kurulu'nda 400'ün üzerinde bir sayıyla kabul edilirse önümüze gelen değişikliği onaylarız. Ama 400'ün altında bir sayıyla çıkarsa referanduma götürmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Erken seçim açıklaması

Erdoğan, toplantının ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, seçim tarihine ilişkin tartışma yaşandığı, 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs'ın ifade edildiğini belirterek, "Seçim tarihi öne çekilecek mi tarih ne zaman açıklanır, kamuoyunda konuşulan tarihler gündeminizde mi?" sorusuna Erdoğan, "Sular durulmadan olmaz. Kamuoyunda ne görüşülür ne konuşulursa hepsi bizim gündemimize gelir. Çünkü biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz" yanıtını verdi.