Kanadalı YPG savaşçısının cenazesi IŞİD’den alındı

Kanadalı YPG savaşçısının cenazesi IŞİD’den alındı

21 aralık günü Rakka kırsalında IŞİD militanlarıyla çıkan çatışmada yaşamını yitiren Kanadalı YPG savaşçısı Nazzareno Tassone’nun cenazesi, ailesine teslim edilmek üzere Irak’a gönderildi.

IŞİD’in Suriye’deki merkezi Rakka’ya düzenlenen harekatta, Batı Caber köyünde 21 Aralık günü yaşanan çatışmada YPG üyeleri Kanadalı Nazzareno Antonio Tassone ve İngiliz Ryan Lock yaşamını yitirmişti. Çatışma sonrası IŞİD’in elinde kalan Kanadalı YPG’li Tassone’nin cenazesi 5 ay sonra IŞİD’den alınarak ailesine teslim edilmek üzere Kanada’ya gönderildi.

 Tassone için önce Suriye’nin Derik kentinde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze Simelka Sınır Kapısı’ndan Irak’a geçirilen Tassone’nin cenazesi, Kanada’nın Erbil Konsolosluğu aracılığıyla uçakla defnedilmek üzere Kadana’ya gönderilecek.

Kanadalı YPG’li Nazzareno Tassone’nun cenazesinin 5 ay sonra IŞİD’den nasıl alındığına dair ayrıntılı bilgi verilmezken, IŞİD’in çatışmalarda öldürdüğü yabancıların cenazelerini propaganda ve takaslarda kullanmak için kaçırdığı, bunun da aynı şekilde olmuş olabileceği belirtildi.