Katalan Yönetiminden,Kürt halkına mesaj Yalnız değilsiniz. Katalan halkı sizinle dayanışma içinde olacak ve bu yolda size hep destek verecek.

Kürt halkına mesajımız şudur: Yalnız değilsiniz. Katalan halkı sizinle dayanışma içinde olacak ve bu yolda size hep destek verecek.

Katalan Yönetiminden,Kürt halkına mesaj  Yalnız değilsiniz. Katalan halkı sizinle dayanışma içinde olacak ve bu yolda size hep destek verecek.

Kürt halkına mesajımız şudur: Yalnız değilsiniz. Katalan halkı sizinle dayanışma içinde olacak ve bu yolda size hep destek verecek.

Kürt halkı bugün kendi kaderini tayin hakkı için sandıklara gidiyor. Bu tarihi günde Kürt halkına bir destek de 1 Ekim’de yine kendi kaderini tayin hakkını kullanmak için referanduma giden İspanya’daki Katalanlar’dan geliyor.

Katalan Özerk Yönetimi Parlamentosunu oluşturan partilerden biri olan ve Katalan bağımsızlığı için mücadele eden CUP’dan (Halk Birliği Adaylığı) Kürtlere destek mesajı şöyle: Katalonya sol bağımsızlık hareketi olarak Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkına destek veriyoruz. Bu hakkı, tüm dünyada halkların egemenliklerini yeniden kazanabilmeleri için vazgeçilmez bir demokratik araç olarak görüyoruz. Sol bir parti olarak bunu, baştan aşağı yeni bir ülke tasavvur etmek ve hayata geçirebilmek için bir fırsat olarak görüyoruz. Bu, demokratik adil ve eşit bir toplum yaratma sürecinde ilk adım olabilir. Egemenliği yeniden kazanmak, onurlu bir yaşam demektir. Referandumla mücadele bitmeyecek. Akdeniz ve Orta Doğu’daki tüm halkları ezen emperyalizme karşı yeni bir alternatif bulmak için çalışmaya devam edeceğiz. Kürt halkına mesajımız şudur: Yalnız değilsiniz. Katalan halkı sizinle dayanışma içinde olacak ve bu yolda size hep destek verecek.