Kazimi: Güvenlik güçleri her türlü tehlikeye karşı hazır

Irak Başbakanı, Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis'e yönelik suikastın yıldönümünde, güvenlik güçlerinin her türlü tehlikeye karşı hazır olduğunu bildirdi.

Kazimi: Güvenlik güçleri her türlü tehlikeye karşı hazır

Irak Başbakanı Kazimi, güvenlik güçlerinin her türlü tehlikeye karşı hazır olduğunu bildirdi.

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, kabinesindeki bazı bakanlar ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Komşu ülkelerin gelişmesi Irak’ı destekleme çabası içerisinde olduğunu kaydeden Kazimi, Irak’ın bölgesel ve uluslararası açıdan önemli bir ülke olduğunun herkes tarafından bilindiğini belirtti.

Göreve başlamasının ardından halkın güvenlik güçlerine yönelik güveninin arttığını vurgulayan Kazimi, “Şimdi güvenlik güçleri her türlü tehlikeye karşı Irak’ı korumaya hazır” dedi.

Bütçe yasa tasarısıyla ilgili de konuşan Kazimi, Irak halkı adına siyasi hesap yapılmaya son verilmesini isteyerek, bütçe yasa tasarılarının siyasi hesaplaşma taslakları olmadığını ifade etti.

2021 yılında büyük yolsuzlukların açığa çıkarılacağını vurgulayan Kazimi, bunun ekonomi ve ülke gelişimini etkileyeceğini belirtti. Kazimi, Irak’ın çöküşüne ve iflasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020'de Bağdat'ı ziyareti sırasında ABD'nin düzenlediği hava saldırısında ölmüştü. Saldırıda Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis, İranlı subaylar ve Iraklı korumalarla birlikte 10 kişi ölmüştü.

Söz konusu olayın yıldönümünde Irak güvenlik güçlerinin Bağdat’ta alarma geçtiği görülüyor.

Haşdi Şabi çatısı altındaki Bedir Örgütü lideri Hadi Amiri ve Asaib Ehlil Hak örgütü lideri Kays Hazali, Süleymani suikastının yıl dönümü dolayısıyla gösteri çağrısında bulunmuştu.

/ K24