Mustafa Kazımi, IŞİD'e karşı başlatılan operasyonu izlemek için Kerkük'te

Mustafa Kazımi, IŞİD'e karşı başlatılan operasyonu izlemek için Kerkük'te

Kerkük’te terör örgütü IŞİD’e karşı bu sabah başlatılan operasyonda 13 örgüt mensubunun öldürüldüğü belirtildi.

Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, kentin güneybatı bölgesinde IŞİD’e yönelik başlatılan operasyonda 13 örgüt üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon güçlerinin de operasyona hava desteği sağladığını belirten Harbiye, IŞİD’lilerin kentin güneyindeki Çay Vadisi yakınlarında öldürüldüğünü aktardı.

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin talimatıyla bugün Kerkük’ün güneybatısında terör örgütü IŞİD’e karşı operasyon başlatılmıştı.

Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Kazimi’nin Askeri Sözcüsü Yahya Resul, yaptığı açıklamada, “Başbakan Kazimi’nin talimatıyla Kerkük’ün güney batısında IŞİD’e karşı 'Irak’ın Kahramanları' adlı operasyonlar başladı” ifadesini kullanmıştı.

Operasyonun 5 ayrı koldan devam ettiğini belirten Resul, bu operasyonla istikrar ve güvenliğin sağlanması ve söz konusu bölgenin IŞİD kalıntılarından arındırılmasının amaçlandığını kaydetmişti.

Kazimi de operasyonu yerinden takip etmek için üst düzey komutanlarla Kerkük'e geldi. Bu Kazimi'nin başbakanlık görevindeyken Kerkük'e ilk resmi ziyareti oldu.

IŞİD, Kerkük çevresinde askeri birliklere yönelik zaman zaman saldırılar düzenliyor.