Kazimi: 'Kürdistan bölgesi ile sorunları anayasa çerçevesinde çözeceğiz'

Kazimi: 'Kürdistan bölgesi ile sorunları anayasa çerçevesinde çözeceğiz'

Güvenoyu oylaması sonucu Irak'ın yeni başbakanı olan Mustafa el-Kazimi, Bağdat ile Erbil arasındaki bütün sorunları anayasa çerçevesinde çözmeye çalışacağını ifade etti.

Kürdistan Başkanı Neçirvan Barzani, Irak Meclisi'nin güvenoyunu kazanarak yeni hükümet kabinesi onaylanan Başbakan Mustafa el-Kazimi'ye tebrik mesajı gönderdi.

Barzani, kutlama mesajında yeni hükümetin ülkede istikrar, refah, kalkınma ve Kürdistan'in meşru isteklerinin yerine getirilmesi için çalışmalarında başarılar diledi. Irak'ın yeni Başbakanı Mustafa el-Kazimi ise yaptığı açıklamada, "Kürdistan bölgesi ile sorunlara anayasa çerçevesinde çözüm bulmaya çalışacağız" dedi.

Irak Meclisi'ne sunduğu hükümet programında Kürdistan bölgesi ile sorunlara da değinen el-Kazimi, ülkenin yüksek çıkarını sağlamak amacıyla Irak ile Kürdistan bölgesi arasında var olan bütün sorunları anayasa çerçevesinde çözmeye çalışacağını ifade ederek, iki taraf arasındaki anlaşmalara saygı duyulmasını istedi.

Bağdat yönetimi, Kürdistan'dan 250 bin varil petrol gelirini teslim etmediği gerekçesiyle Kürdistan bölgesi memurlarının maaşını kesmişti. Sorunu çözmek için Kürdistan'dan heyeti Bağdat'ta temaslarını sürdürüyor.