KDP: KYB ile Bağdat için ortak komisyon kurduk

KYB ile yapılan görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Kürtlerin Bağdat’ta ortak hareket etmesi ve Erbil-Bağdat sorunlarının çözülmesi için ortak komisyon kurduklarını ifade etti.

KDP: KYB ile Bağdat için ortak komisyon kurduk

KDP Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, KYB ile yapılan görüşmeye dair K24'e yaptığı değerlendirmede, “Bir süredir görüşmemiştik, birbirimizi de özlemiştik. Kak Bafil ve diğer kardeşlerimizi gördük. Çalkantılı bir bölge olan Orta Doğu’da yaşadığımızı vurguladık” ifadesini kullandı.

KYB ile ortak hareket edilmesi gerektiğini belirten Mirani, “Kendimizi, tarihimizi ve coğrafyamızı korumak için bu iki partinin birlikte olması gerekiyor. Diğer partiler de buna dahil” dedi.

"KYB ile ortak bir komisyon kurduk"

Ayrıca Mirani konuşmalarında, KYB ile verimli bir toplantı yaptıklarını dile getirerek şu açıklamada bulundu:

“Kürdistan Bölgesi Anayasası, yönetim sistemi, Bağdat’a gidiş, komisyon ve seçim yasası üzerine konuştuk. Bir komisyon kurduk. KYB’deki kardeşler komisyon üyelerinin isimlerini gönderdiler, biz de komisyon üyelerimizi belirleyeceğiz. Komisyon işini yapacak. Sonra tekrar politbüro toplantısı olacak. KYB politbürosuyla acil toplantı yapmamız lazım."

Öte yandan Mirani, Kürdistan Bölgesi seçimlerine değinerek, “Kürdistan seçimlerinin vaktinde yapılmasını istiyoruz. Sayın Kürdistan Bölgesi Başkanı da yasalara göre resmi mektup yazmalı ve hükümet ve parlamentodan komisyon talebinde bulunmalı” açıklamasında bulundu.