KDP'li yetkili: PKK'nin eylemleri Kürt düşmanlarının çıkarına hizmet ediyor

Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Xaneqin'deki 15. Şube Sorumlusu Ekber Haydar, PKK'nin eylemlerinin "terör eylemi" olduğunu ve Kürt düşmanlarının çıkarına hizmet ettiğini söyledi.

KDP'li yetkili: PKK'nin eylemleri Kürt düşmanlarının çıkarına hizmet ediyor

K24 haber bültenine konuk olan Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Xaneqin'deki 15. Şube Sorumlusu Ekber Haydar, PKK'nin eylemlerinin "terör eylemi" olduğunu dile getirerek, "PKK, özellikle son iki üç yıldır bu saldırgan adımlarıyla, başta Kürt topraklarını savunan siyasi güçler olmak üzere siyasi güçlerdeki kadro ve yoldaşları hedef almaya odaklanıyor." dedi.

PKK'nin eylemlerinin Kürt düşmanlarının çıkarına hizmet ettiğini savunan Haydar, "Kürdistan'ı gerçekten kurtarmak istiyorlarsa, Kuzey Kürdistan'ın (Bakur) kutsal topraklarından bir parçayı özgürleştirmeye çalışsınlar." ifadesini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, 16 Temmuz 2024 Salı günü yaptığı yazılı açıklamada, Kelar’de KDP'nin 22. Şube Sorumlusu Ekrem Salih'in aracına yönelik bombalı saldırıdan PKK'yi sorumlu tutmuştu.

Açıklamada, “PKK’nin bir süredir programlanmış bir şekilde, Kürdistan Bölgesi'nde vatandaşlara, kadrolara, siyasi parti üyelerine suikast düzenlemeye çalıştığı” ve “saldırgan eylemleriyle bölge vatandaşlarının mallarına zarar verdiği” vurgulanmıştı.

PKK’nin son eyleminde 15 Temmuz 2024'te Kelar kentinde KDP’li üst düzey bir yetkilinin aracını bombayla hedef aldığı aktarılan açıklamada, “Bu grup son üç yılda çok sayıda vatandaşı ve Kürdistan’daki savunma güçleri mensuplarını hedef aldı. Bunlardan bir kısmı şehit olmuş, yıkıcı eylemlerden bir kısmı da başarısızlıkla sonuçlanarak bertaraf edilmiştir.” denilmişti.

Açıklamada, “Grup bununla da yetinmedi, Kürdistan Bölgesi'nde ve diğer bölgelerde halka açık yerleri, pazarları, alışveriş merkezlerini yakarak nefretlerini dile getirdi ve Kürdistan Bölgesi'ndeki ticaret yapanlara zarar verdi.” ifadesi kullanılmıştı.

“Bu gruplar bölgede ve uluslararası düzeyde uyuşturucu kaçakçılığı, dağıtımı ve yasa dışı faaliyetlerde etkili olmuştur.” denilen açıklamada, “Yıkıcı grup PKK'nin bu hakimiyeti, bölgenin geleceğini bölgesel ve uluslararası alanda tehlikeye atmakta, olumsuz ve istenmeyen tepkilere de neden olmaktadır. Bu eylemlerin devam etmesi cevapsız kalmayacaktır ve her türlü sonuç ve tepkiden grup liderliği sorumludur.” sözleri yer almıştı.