Kefen yok, battaniyeye sarılıp topluca gömülüyorlar

Deprem bölgesinde hayatını kaybedenler mezarlıklarda topluca gömülüyor. Kefen bulunamadığı için cesetler kurtulanların yaşama tutunması için gönderilen battaniyeler ya da ceset torbaları ile defnedildiği belirtildi.

Kefen yok, battaniyeye sarılıp topluca gömülüyorlar
Depremin büyük yıkıma neden olduğu Adıyaman’da enkaz altından çıkarılan cansız bedenler 3 gündür battaniyelere sarılarak toplu şekilde gömüldüğü kaydedildi.
 
Maraş depreminde en çok etkilenen kentlerden Adıyaman’dan gelen görüntüler yıkımın boyutunu gözler önüne seriyor. Ajanslara düşen 2 videodan oluşan görüntülerde, yaşamını yitirenlerin toplu bir şekilde defnedildikleri görülüyor. 
 
Silopi’den gönüllü olarak kente giden kepçe operatörü, yaşamını yitirenlerin defnedildikleri mezarlıkta 2 videodan oluşan görüntü paylaştı. Birinci görüntüde, kepçeyle açılan mezarlara battaniyelere sarılı 10 cenazenin yan yana bırakıldığı görülüyor. 
 
İkinci görüntüde ise üzeri örtülmüş çok sayıda mezar görülüyor. Bu mezarların başına bir taş bırakıldığı ve sadece üzerinde numaraların olduğu görülüyor. 
 
700 ceset gömülmeyi bekliyor
 
Depremin merkez üssü Maraş'ın Kapıcan Mezarlığı'ndan görüntü paylaşan bir kişi, “Cesetler hep yerde defnedilmeyi bekliyor. Ama iki kepçe var ve yetersiz. İnsanlar soğukta cenazelerini gömmeyi bekliyor. Sırada gömülmeyi bekleyen 700 kişi olduğu söylendi. Biz cenazemizi buraya bıraktık, tekrar enkaz alanına dönmek zorundayız” dedi.