Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı

Maraş’taki depremler nedeniyle Türkiye, Suriye ve Rojava’da hayatını kaybedenler için Kürdistan Bölgesi’ndeki 3 bin 500 camide gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından depremzedelere yardım kampanyasına çağrı yapıldı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı
Foto:Rudaw
Bugün Kürdistan Bölgesi’ndeki camilerde binlerce kişi Cuma namazını müteakiben, Türkiye ve Suriye’deki depremlerde yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı ve yaralılara şifa için dua etti.
 
6 Şubat’ta Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremler nedeniyle Kürdistan Bölgesi ilk gün harekete geçti.
 
Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Barzani Yardım Vakfı depremden etkilenen bölgelere arama-kurtarma ve sağlık ekiplerinin yanı sıra acil ihtiyaç malzemeleri sevk etti.
 
Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzinci, şimdiye kadar Türkiye ve Suriye’de deprem bölgelerine 20 ton tıbbi malzeme gönderdiklerini açıkladı.
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Mesud Barzani ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Başkan Bazrani ve Kürdistan Bölgesi’ne, Türkiye halkı ve depremzedelerle olan dayanışmaları için teşekkür etti.