Nihat Doğan: Afrin ve Suriye’deki Kürt kardeşlerime yardım etmek istiyorum

Sanatçı Nihat Doğan, başta Efrin olmak üzere, Rojava ve Suriye’deki depremzedelere yardım etmek istediğini söyledi. Doğan, Türkiye’deki depremzedelere de yardım gönderdiğini belirtti.

Nihat Doğan: Afrin ve Suriye’deki Kürt kardeşlerime yardım etmek istiyorum

6 Şubat’ta merkez üssü Maraş olan 7,7 ile 7,6’lık depremler, Türkiye’deki 10 ilin yanı sıra Suriye ve Rojava’da da büyük yıkıma yol açtı. Depremde binlerce insan hayatını kaybederken onbinlerce insan da mağdur oldu.

Depremzedeler için ülkelerin yanı sıra uluslararası kurum ve kuruluşlar yardım gönderirken çok sayıda hayırsever de değişik kampanyalar üzerinden destek ve yardım göndermeye çalışıyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan sanatçı Nihat Doğan, “Başta Afrin Rojava olmak üzere Suriye’deki depremzede Kürt kardeşlerimize yardım yapmak istiyorum. Güvenilir STK, vakıf, dernek vb var mı? Bilgilendirme yaparsanız çok mutlu olurum” dedi.

Doğan’ın paylaşımı çok sayıda yorum ve beğeni alırken, Türkiye’deki depremzedelere neden yardım etmediği şeklindeki yoruma da, “Ülkemiz için yaptığım yardımlar. Bari şu günlerde içinizdeki faşistliği bir kenara bırakın da insanları ayrıştırmayın” diyerek dayısı Veysel Ergün ile deprem bölgelerine gönderdiği yardım TIR’larının fotoğraf ve görüntülerini paylaştı.

Doğan daha sonra HDP yetkilisi ile görüştüğünü belirtti.