Kemal Kılıçdaroğlu: Kavala, Ilıcak, Önder ve Demirtaş hangi gerekçe ile içerde?

Kemal Kılıçdaroğlu: Kavala, Ilıcak, Önder ve Demirtaş hangi gerekçe ile içerde?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Osman Kavala, Sırrı Süreyya Önder, Nazlı Ilıcak, Selahattin Demirtaş hangi gerekçe ile içeride?" diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaoğlu, "Osman Kavala, Sırrı Süreyya Önder, Nazlı Ilıcak, Selahattin Demirtaş hangi gerekçe ile içeride?" diye sorarken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tarafsızlık yemini etmesi çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu, ekonomideki sorunlardan bahsederken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a da yüklendi. CHP lideri, "Sen kimin parası ile karnını doyuruyorsun? 'Tek adam rejimini kuralım Türkiye'yi uçuralım demişti' evet, Türkiye uçuyor, yokuş aşağı. Damat başka alemlerde, başka dünyalarda..." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle: 

"Madımak olaylarına gelmek istiyorum. Güzel Türkiye için umudu beslediler. İnsanlar diri diri yakıldı, bunu unutmayacağız. Bir insanı beğenmeyebilir. İnsanlar diri diri yakıldı, bunu unutmayacağız. Bir insanı beğenmeyebilirsiniz ama bir insanı öldüremezsiniz. Kin ve öfke insana yakışmaz, geçmişteki hataları ileriye taşımayacağız. 

'EREN ERDEM'İN ÇIKACAĞINA SÖZ VERİYOR MUSUNUZ?

Şimdi yargı reformundan söz ediyorlar. Bu bu ülkede adalet olmadığını gösteriyor. Sayın bakan, 'Yargılamaların makul sürede tamamlanmasıdır amacımız' diyor. 12 yıl sonra 'Pardon' dediniz, bir daha benzeri olmasın. Getireceğiniz adalet paketinde Eren Erdem'in çıkacağına söz veriyor musunuz? Boşu boşuna yatıyor Eren Erdem. FETÖ aleyhine kitap yazmış. Gizli tanık 'Ben bunlardan vazgeçiyorum, senin vergi borçlarını sileriz' dediğini söylüyor mahkemede. 

'KAVALA, ÖNDER, ILICAK, DEMİRTAŞ NEDEN İÇERİDE?'

Osman Kavala, Sırrı Süreyya Önder, Nazlı Ilıcak, Selahattin Demirtaş hangi gerekçe ile içeride? Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruyor, engel yok deniyor. Seçime giriyor ama hapiste kalacak diyorlar. Bu kişi Cumhurbaşkanı olabiliyorsa hapiste ne işi var? Adalet sadece bizim için değil 82 milyon için, insanlık, kainat, evren için adalet istiyoruz. Adalet bir kutup yıldızı gibidir o sabit durur evren onun etrafında döner. Bu garibanların hakkını, hukukunu kim savunacak? Hiç kimse merak etmesin onların hakkını, hukukunu Kemal kardeşleri savunacak. 

'SARAY'DAKİLER LALE DEVRİNİ YAŞIYOR'

Öğrenciler mezuniyet töreninde hükümeti eleştirmesinler diye gözaltına aldılar. İhbar üzerine yaptıklarını söylüyor o zaman mezuniyet töreninden sonra neden bıraktınız? Adalet herkes için olmak zorundadır. Bütün peygamberlerin varlık nedeni adalettir. Siz adaleti yok eden kararları alırsanız, davaları ötelerseniz, devletin temelini çürütmüş olursunuz. Devletlerin varlık nedeni adalettir. Adalet komşunuz açken ona yardım etmektir. Onun açlığını gidermek zorundayız. Herkesin karnının doyduğu bir Türkiye adalet ve huzur vardır. Bütün dünyada gıda fiyatları ucuzlarken sadece Türkiye'de fiyatlar artıyor. Türkiye'yi kim yönetiyor? Bunları AK Partili kardeşlerim düşünsün. 2021'in sonuna kadar et ithalatı olmadığını söylüyor Bakan Pakdemirli. Bir bakan düşünün toplumu kandıracağını sanıyor. Yönetemiyorsunuz, neden o koltukta oturuyorsunuz? Bunlar olurken et tüketiminde düşüş olmuş. Saray'dakiler lale devrini yaşıyor. 

'CUMHURBAŞKANI'NIN TARAFSIZLIK YEMİNİ ETMESİ GEREK'

Oturup itibarını düşünsün. Açlık sınırı arttı. Tek adam rejiminin Türkiye'ye getirdikleri bunlardır. Her şeye zam geliyor. Emekli kardeşim senin sorunlarını en çok dile getiren CHP. Seni perişan eden iktidara neden oy veriyorsun? Sen de düşün. Oturup bir düşünmen lazım. Çarşamba günü enflansyon verileri açıklanacak. Kırşehir'de ülkücü bir esnaf, 'Perişanız, bizim derdimizi dile getiren' dedi. Sen bir de Bahçeli'yi ara o da esnafın derdini dile getirsin. Tank Palet Fabrikası'nı Katarlılara sattık, ona bile 'Çok iyi diyor'. Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerekir. Cumhurbaşkanı tarafsız olmazsa devletin sigortası olmaz. Yani bir anlamda devletin akil insanı demektir cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanının tarafsızlık yemini etmesi gerek. Cumhurbaşkanının tarafsızlık yeminini okumaya devam edeceğim.