Kürdistan Bayrağı basılı tişörte 5 yıl hapis cezası istemi

Kürdistan Bayrağı basılı tişörte 5 yıl hapis cezası istemi

Kürdistan bayrağının baskılı olduğu tişörtü giydiği için Kırşehir’de linçe maruz kalan Berzan Özdemir'e "terör örgütü propagandası yapmaktan", iki akrabasına ise “slogan atmaktan” dava açıldı.

Diyarbakır’dan Kırşehir'e 20 Kasım 2018’de çalışmaya giden ve üzerinde Kürdistan bayrağı baskılı tişört olan Berzan Özdemir ve 2 akrabasına, "terör örgütü propagandası yapmaktan" ve “slogan atmaktan” 1 ila 5 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Akrabası Remzi ve Serhat Özdemir'le çalışmaya giden Berzan Özdemir, Kaman ilçesinde gezdikleri sırada üzerindeki tişörtten kaynaklı linç girişimine maruz kalmıştı. Özdemir’in giydiği sweatin altında gözüken sarı, kırmızı ve yeşil renkten kaynaklı fermuarı zorla açtıran Burak Tursun, Emre Uyan, Fatih Uyan ve Timur Zorlu adlı kişiler, üç akrabaya saldırıda bulunmuştu.

Çevredekilerin katılımıyla kısa sürede linçe dönüşen saldırı, polisin gelmesiyle sona ermişti. Saldırganlar hakkında "kasten yaralamadan" dava açılırken, Özdemir ve akrabaları hakkında ise “terör örgütü propagandası yapmak” ve “slogan atmak”tan soruşturma başlatıldı.

Soruşturmayı tamamlayan Kırşehir Cumhuriyet Savcılığı, saldırganların ifadeleri doğrultusunda iddianame hazırladı.

Remzi, Serhat ve Berzan Özdemir hakkında ayrı ayrı "örgüt propagandası yapmaktan" hazırlanan iddianamede, Berzan Özdemir'in tişörtünün üzerinde bulunan "Kürdistan bayrağı"nın PKK tarafından kullanılan "sözde bez parçası" olarak nitelendirildi.

Özdemir'in giydiği tişörtle Kaman ilçesinde dolaştığı, "örgüte ait, resim ve amblem” taşıyarak, "örgüt propagandası” yaptığı, ayrıca olay sırasında slogan attığı belirtilen akrabaların "örgüt propagandası” yapıldığı iddiasıyla hazırlanan iddianamede, Özdemirlerin 1 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

İddianame, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, davanın ilk duruşması için 18 Temmuz'a gün verildi.