Kemal Kurkut'un polis tarafından öldürdüğünü görüntüleyen gazeteci dahil 90 kişi gözaltına alındı!

Diyarbakır’da 21 Mart 2017'deki Newroz'da üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un polisler tarafından vurulduğu anları fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök’ün de aralarında bulunduğu 90 gazeteci ve siyasetçi, sekiz ilde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Kemal Kurkut'un polis tarafından öldürdüğünü görüntüleyen gazeteci dahil 90 kişi gözaltına alındı!

Diyarbakır’da 21 Mart 2017'deki Newroz'da üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un polisler tarafından vurulduğu anları fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök’ün de aralarında bulunduğu 90 gazeteci ve siyasetçi, sekiz ilde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. 

Kurkut'un polisler tarafından vurulduğunu ortaya koyan fotoğrafların ardından, Gök'ün evi basılmış ve evinde arama yapılmıştı. 

Gazeteci Gök, 2009 yılında da yine bir Newroz sonrası gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Sekiz ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, polis Gök'ün evine uzun namlulu silahlarla baskın düzenledi. Gök ve ev arkadaşını yüzükoyun yere yatırdıktan sonra evde uzun süre arama yaptı. Gök'ün evindeki eşyaları dağıtan polis, Gök'e ait bazı kitap, dergi ve gazeteci ekipmanlarına el koydu. 

Diyarbakır merkezli operasyonda çok sayıda HDP'li de gözaltına alındı. 

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamçı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındıktan sonra, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldü.

Gözaltıların gerekçesiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, İstanbul’da da aynı operasyon kapsamında gazeteci Semiha Alankuş da evinde gözaltına alındı. Alankuş’un Diyarbakır’a götürüleceği belirtildi. 

Öte yandan HDP Diyarbakır il binası önünde zırhlı ve TOMA araçları duruyor.

Operasyonlara ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. İçişleri Bakanlığı, sekiz ilde düzenlenen operasyonda 90 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.