Kerkük'te askeri hareketlilik

Kerkük'te askeri hareketlilik

Kürdistan'ın güneyinin bağımsızlığının oylanacağı referandumun yaklaşmasıyla birlikte artan tehditler peşmergenin Kerkük'teki hareketliliğini arttırdı. Peşmerge Komutanı Zirar Pîrsiweyî, Peşmerge’nin Kerkük ve bölgesini kanlarıyla kurtardığını, Peşmerge’nin bölgeyi kanıyla da savunacağını söyledi.

Soran ilçesi Peşmerge Komutanı Zirar Pîrsiweyî Kerkük bölgesindeki askeri hareketliliği BasNews’e değerlendirdi. Peşmerge Komutanı Pîrsiweyî,”IŞİD, Kerkük ve bölgeye saldırdığı zaman Irak ordusu yenilerek bölgeden kaçtı. Peşmerge ise kahramanlığını ortaya koydu ve kanıyla o bölgeleri kurtardı. Kanıyla da savunmaya devam edecek” dedi.

IŞİD tehlikesinin giderek azaldığını, Haşdi Şabi tehlikesinin ise giderek arttığını belirten Pîrsiweyî, Haşdi Şabi’nin provokasyon girişiminde bulunduğunu, Kürdistan’a saldırmayı göze alamadığını, Peşmerge’nin her türlü saldırıyı bertaraf etmeye hazır olduğunu belirtti.

Referanduma ilişkin de açıklamalarda bulunan Peşmerge Komutanı, referandumun Kürdistan halkının doğal ve meşru hakkı olduğunu belirtti. Referanduma karşı çıkanları sert bir dille eleştiren Pîrseweyî; “Referanduma karşı çıkanlar tarihin çöplüğüne gireceklerdir. Kürdistan halkı 100 yıldır bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi veriyor. Referanduma karşı çıkanlar bundan utanmalılar. Onlar düşmanlara hizmet ediyorlar. Değerli ve onurlu Kürdistan halkının sandıklara giderek, referandumda “evet” diyeceklerinden eminim” şeklinde konuştu.