Neçirvan Barzani'den Kadınlar Günü mesajı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda Kürdistan, Irak ve dünyadaki kadınları tebrik ederek, "kadınların eşitliğinin ve tüm haklarının sağlanmasına" verdiği desteği bir kez daha yineledi. Başkan Neçirvan Barzani, Siyasi partilere, yaklaşan seçimlerde kadınların adaylığına daha fazla önem vermeleri çağrısında bulundu.

Neçirvan Barzani'den Kadınlar Günü mesajı

Başkan Neçirvan Barzani 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla bir mesaj yayımladı.

Neçirvan Barzani mesajında, "Kadınların eşitliği ve haklarını tam anlamıyla elde etmeleri yönündeki mücadelelerini ve çabalarını her zaman olduğu gibi destekliyorum, gelişimlerinin ve başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Neçirvan Barzani’nin başbakanlık yaptığı dönemde bakanlıklarda eşitlik birimleri açılmış kadın ve erkek eşitliğine dikkat edilmişti.

Mesajında Başkan Neçirvan Barzanii “Bu vesileyle, haklarını koruma ve savunma mücadelesinde haksız yere şiddete, aşırılıkçı düşüncelere ve geriliğe kurban giden tüm cesur kadınları bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

Başbakanlık yaptığı dönemden günümüze Neçirvan Barzani, kadın hakları koruma örgütlerini ve derneklerini desteklemiş ve çalışmalarına teşvik vermiştir.

Başkan Neçirvan Barzani, “Kadınlara karşı her türlü aşırılıkçı düşünceye, baskıya, şiddete, tacize ve haksızlığa karşı elimizden geleni yapacağımızı yineliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz dönemlerde hükümet kabinesine başkanlık eden Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde Kadınlara karşı Mücadele Kurumu’nun kurulmasına karar vermiş bu alanda çalışacak kadınların önünü açılmasına vesile olmuştu.

Başkan Neçirvan Barzani, siyasi partilere de çağrıda bulunarak önümüzdeki seçimlerde kadın figürlere daha fazla yer vermeleri gerektiğini hatırlattı.

Daha önce Kadınların Kürdistan Parlamentosu’ndaki katılım kotası yüzde 25’ken Neçirvan Barzani’nin Başbakanlık döneminde bu sayı yüzde 30’a çıkarılmıştı.

Dünya Kadınlar günü dolayısıyla paylaştığı mesajın devamında Başkan Neçirvan Barzani şu ifadelere yer verdi:

"Kürdistan'da kadınların yaşamın her alanında verimliliğine ve aktif katılımına umutla bakarken, daha fazlasını istediğimizi ve her zaman olduğu gibi çalışmalarımızı sürdüreceğimizi yineliyoruz. Bu vesileyle kadınların yaşamın her alanındaki konumu, varlığı ve daha fazla rol ve fırsat verilmesi konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğimizi bir kez daha yeniliyoruz.

Siyasi partileri bir sonraki seçimlerde kadınların aday gösterilmesi konusuna daha fazla önem vermeye çağırıyoruz.

Özgürlük, eşitlik ve kadın hakları olmadan, barışçıl, rahat, haklı ve güçlü bir nesil yetiştiren, daha iyi bir gelecek inşa eden, özgür, uygar bir toplum sağlanamaz. Dolayısıyla bu inanç ve anlayışla kadınların mücadelesine destek olmak, zafere kadar onların yanında olmak toplumun her kesiminden hepimizin görevidir."