Kerkük'te hareketli saatler: ABD Heşdi Şabi konvoyunu, Irak ordusu IŞİD mevzilerini bombaladı

ABD, Kerkük’te askeri üslerine saldırı hazırlığındaki Heşdi Şabi güçlerine ait bir konvoyu bombaladı. Saldırıda 4 Iraklı milisin öldüğü bildirildi. Öte yandan Irak ordusu da Kerkük’te IŞİD’e ait mevzileri bombaladı.

Kerkük'te hareketli saatler: ABD Heşdi Şabi konvoyunu, Irak ordusu IŞİD mevzilerini bombaladı

Reuters’in Irak güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Kerkük'ün kuzeyinde, ülkedeki ABD kuvvetlerine füze fırlatmaya hazırlanan İran bağlantılı Irak  Heşdi Şabi milislerine ait bir konvon ABD uçaklarınca vurulduğunu duyurdu.

Bombardımanda Heşdi Şabi’nin 5 üyesinin öldürüldüğü kaydedildi.

Saldırı Dubiz ilçesinde gerçekleşti

Saldırı hakkında konuşan Dubiz İmam Ali Sünni Taburu Komutanı Sabah Ali, “Xeraberut bölgesinde çok güçlü bir patlama sesi duyduk ve olay yerine intikal ettiğimizde Heşdi Şabi 40. Tugayına bağlı taburlara ait bir askeri aracın bombalanmış olduğunu gördük. Ölen 5 kişinin cenazesi olay yerinden götürülmüştü” dedi.

Sabah Ali, Ortak Operasyonlar Odası ve Heşdi Şabi komutanlarının olay yerine ulaştığını, saldırının bir hava bombardımanı olduğu dışında başka bir bilgiye sahip olmadıklarını sözlerine ekledi.

Mame ve Elexer köyünde yaşayan bombardımana şahit olan vatandaşların Rûdaw'a verdiği bilgiye göre, Heşdi Şabi 40. Tugayı İmam Ali Taburları ve El Nuceba milislerine ait iki otomobil saat 17. 40 sularında savaş uçaklarınca bombalandı.

Dubiz İlçe Sağlık Müdürlüğü, olay yerine sağlık ekiplerinin gönderildiğini ancak hayatını kaybedenlerin cenazelerinin bilinmeyen bir yere götürüldüğünü açıkladı.

Bu sabah saatlerinde ABD’li yetkililer, Rojava’nın Rumelan bölgesindeki üslerine roketlerle saldırı gerçekleştiğini ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığını açıklamıştı.

İslami Direniş doğruladı

Öte yandan Irak'taki İslami Direniş örgütü, güçlerine ait bir konvoya yönelik saldırının ABD tarafından gerçekleştiğini doğruladı. Yapılan açıklamada hava saldırısında 5 üyelerinin öldürüldüğü kaydedildi.

Irak'taki İslami Direniş örgütü İsrail ile Hamas arasında başlayan çatışmalar ardından ABD ve Uluslararası Koalisyon’a yönelik saldırılarını artıracağını duyurmuştu.

Irak’taki Şii milislerin bir araya gelerek oluşturduğu örgütten yapılan açıklamada, "Filistin halkını desteklemek ve şehitlerin intikamını almak için önümüzdeki hafta düşmanlarımıza karşı yeni bir atağa geçeceğiz” ifadeleri yer almıştı.

İmam Ali Taburları Petrol bölgelerini kontrol ediyor

ABD tarafından Kasım Süleymani ile birlikte Bağdat’ta öldürülen Heşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı  Ebu Mehdi El-Mühendis'in halefi Ebu Fedek'e doğrudan bağlı olan Haşdi Şabi'nin 40. Tugayı İmam Ali Taburları Dubiz'dan Pırde'ye kadar çoğunlukla petrol boru hattının geçtiği bölgelerde faaliyet gösteriyor.

Irak ordusundan IŞİD’e bombardıman

Öte yandan Irak ordusu, Kerkük’ün Dakuk ilçesi ile Pirde kasabasında düzenlenen hava operasyonlarında IŞİD mevzilerini hedef aldı.

Irak güvenli kaynakları operasyonun iki ayrı bölgede eş zamanlı gerçekleştiğini söyledi. (Kaynak:Rudaw)