Kılıçdaroğlu: Değişimin önünü mutlaka açacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gemiyi sağlam limana götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi sağlam limana götüreceğimi herkes bilsin. Değişimin önünü mutlaka açacağım'' dedi.

Kılıçdaroğlu: Değişimin önünü mutlaka açacağım

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni yasama döneminin ilk grup toplantısında konuştu.

"Milletvekilinin hapisten çıkıp gelip yemin etmesi gerekiyor"

 “Biz CHP olarak nerede haksızlık hukuksuzluk varsa o haksızlığın giderilmesi için mücadele ederiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Önemli olan bir milletvekilinin Anayasa’ya aykırı olarak hapishanede tutulmasıdır. TBMM'nin onurunu haysiyetini koruyacak olan bir numaralı isim Meclis Başkanı, suskun davranamaz. Milletvekilinin hapisten çıkıp gelip yemin etmesi gerekiyor” dedi.

85 milyonun yükünü çeken bir parti olduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruduk. Çünkü biz CHP'liyiz. İnsandan insanlıktan, düşünceden düşünce özgürlüğünden yanayız. Farklı düşüncelerin de dillendirilmesinden yanayız. Aksi halde demokrasiyi bu ülkeye getiremeyiz. O yüzden bize oy vermeyenin de hakkını savunan bir geleneği sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

"Önyargıyla hareket eden gazeteciler..."

Hakkında gazetecilerin yazdıklarına da değinen Kılıçdaroğlı “Elbette eleştiriler gelecekti, saygıyla karşılıyorum. Ama kalemi eline alıp da önyargıyla hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir” dedi.

25 milyonun CHP’yi ve kendisini desteklediğini belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Saraya seslenmek isterim"

“Onlar Kılıçdaroğlu'nu desteklemediler. Onlar ortaya koyduğumuz Türkiye idealini, kardeşliği, barışı, huzuru ve adil dönüşmeyi desteklediler. Yalan siyasetin karşısında hakikatin yanında oldular. Her türlü iftiranın karşısında gerçeğin yanında oldular. Yeni kazanacağımız gençlerle kadınlarla 25 milyonu 30 milyon yapmakla demokratik yollarla benim boynumun borcudur. Saraya seslenmek isterim; bu demokratların iradesini asla teslim alamayacaksınız. Biz değişeceğiz, yenileceğiz ve güçleneceğiz memleketin bu yalan siyasetine olmasına asla izin vermeyeceğiz.”

"Terör örgütleriyle bizi bir arada gösterdiler"

Seçim sürecinde hakkında yürütülen kampanyalara ilişkin ise Kılıçdaroğlu “Sevgili yurttaşlarımız biz hiçbir vatandaşımıza kızgın ve küskün değiliz. Bahane üretmiyoruz. Benim için TC vatandaşının başımın üstünde yeri vardır. Tercihleri kararı ne olursa olsun hepimiz aynı ülkenin vatandaşlarıyız. Bizi montajlarla karalamalarla aramıza nifak sokmaya çalıştılar. Terör örgütleriyle bizi bir arada gösterdiler. Devleti beşli çetelere soyduranlar, dokunulmazlık dosyalarıyla bizi tehdit eder oldular. Biz Kuvvayi Milliye geleneğinden geliyoruz. Hiçbir zalime diz çökmedik çökmeyeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu "Omuzlarımızın üzerindeki yükün farkındayız. Kemal Kılıçdaroğlu bu mücadelede sadece bir neferdir. Ben CHP Genel Başkan olma şerefini ömür boyu taşıyacağım" dedi.

Parti içi değişime de değinen ''Biz değişeceğiz, yenileceğiz ve güçleneceğiz memleketin bu yalan siyasetine olmasına asla izin vermeyeceğiz. Gemiyi sağlam limana götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi sağlam limana götüreceğimi herkes bilsin'' dedi.

"Bir an olsun namerde boyun eğmedim"

Kılıçdaroğlu "CHP'yi her zaman korudum ve kolladım. Bunu sıradan bir neferi olarak devam edeceğim. Bir an olsun namerde boyun eğmedim. Bir kere bile haramzadelerin sofrasına oturmadım. Sarayın sofrasına diz kırmadım. Doğru ve hak bildiğimi söylemekten asla geri adım atmadım. Çünkü bir CHP'li olmak bunu gerektiriyordu ve ben bunu yaptım" ifadelerini kullandı.

"Değişimin önünü mutlaka açacağım"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi köklü bir çınarın altında yeni filizler ve yeni kadrolarıyla mücadelemize omuz veren vatandaşlarımızla devam edeceğiz. Bu çınarı büyüteceğiz. Bu değişimin ve yeniliğin parçası olmak istiyorum diyen bütün yoldaşlarıma sesleniyorum.

Bireysel beklentilerden arınmak zorundayız. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Gençlere seslenmek istiyorum gelin üye olun köklü mücadelemize destek olun. Kapımız her aydınlığa açıktır.

Değişimin önünü mutlaka açacağım. Mücadelelerin sonunda kimse merak etmesin mutlaka kazanacağız.''