Kılıçdaroğlu, DEVA Partili ilçe başkanlarıyla gizlice görüştü... İdris Şahin'den Kılıçdaroğlu'na tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul’da bazı DEVA Partili ilçe başkanları ile görüştüğü, DEVA Partisi'nin İstanbul’daki 13 ilçe başkanının yarın istifa ederek CHP’ye katılacağı öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu, DEVA Partili ilçe başkanlarıyla gizlice görüştü... İdris Şahin'den Kılıçdaroğlu'na tepki!

Kılıçdaroğlu'nun gizli görüşmesini doğrulayan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, “Yazık… Yakışmadı Kemal Bey!” dedi.

DEVA Partili isimlerin Kılıçdaroğlu ile görüşmeden sonra partiden istifa edeceği ve bazı ilçe başkanlarının CHP’ye katılması karşılığında DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman’a belediye başkanlığı verileceği öne sürülüyor.

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı görüşmeyle ilgili açıklama yapan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, gazeteci Sema Kızılarslan'a görüşmeyi doğrulayarak şöyle dedi:

"Geçtiğimiz cumartesi günü Kemal bey bizim mevcut görevde bulunan 7-8 tane ilçe başkanımız ile birlikte bir toplantı gerçekleştirmiş. O arkadaşlar da topluca yarın itibariyle bir basın toplantısıyla istifa edip cumartesi günü de Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçme kararı almışlar. Önce konduramadık. Kemal bey böyle bir şey yapmaz dedik ama fotoğrafları paylaşıldı. Yazık demeyelim de ne diyelim. Kemal bey kendi kongresi öncesinde, böyle gizli bir görüşme yapmış. DEVA Partisi'nin kendilerine bir katkısı olmadığını düşünüyorlardı. Bizim görevdeki ilçe başkanlarımızla görüşmek nasıl bir mantıktır? Daha ötesini söylemek, yazmak bize yakışmaz."

DEVA Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Kerem Altun ise sosyal medya hesabında, “Sn. Kılıçdaroğlu bu çirkin hareketiniz geçmişin kirli siyasetini hatırlattı. Yüzünüzdeki makyaj iz bırakarak akıyor. Aynaya bakınız. Bu millet hangi özelliğinizle size güvensin, itibar etsin. Gittikçe batıyorsunuz… DEVA Partisi haysiyetli insanların partisidir” diye yazdı.

“Kim münafık?”

Partiden istifa edecek isimler arasında olduğu iddia edilen Esenyurt DEVA Partisi Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman da iddialar üzerine X hesabından şöyle dedi:

“Bin altıyüz Milletvekili aday adayının hakkını yiyen, emek veren tüm teşkilatların hakkını gasp eden keza hukukunu kollamayan mı münafık? Yoksa gece gündüz kanının son damlasına kadar maddi ve manevi mücadele ederek çalışan, çaba gösteren, değerleri koruyan, birliğe, beraberliğe ve liyakate önem veren mi münafık?”