AKP'li Aydemir: 'Kürdistan' diye bir toprak parçası yoktur

AK Partili Milletvekili İbrahim Aydemir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt ziyaretinde 'Bulunduğunuz yer Kürdistan'dır' diyen esnafa tepki göstermediği gerekçesiyle eleştirdi.

AKP'li Aydemir: 'Kürdistan' diye bir toprak parçası yoktur

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i 'ülkücülük' üzerinden eleştirdi.

Akşener'in Siirt ziyaretinde bir esnafın 'Bulunduğunuz yer Kürdistan'dır' sözlerine tepki vermediğini söyleyen Aydemir, "Pişkin pişkin seyredip, en küçük tepki bile vermedi. Oysa hepimiz biliyoruz ki burası bizim vatanımız, buranın her bir karışı Türkiye Cumhuriyeti'ni ifade eder. Bu ülkede 'Kürdistan' diye bir toprak parçası yoktur" diye konuştu.

Aydemir, konuşmasının devamında ise Akşener'in 'ülkücülüğü ve vatanseverliğini' sorgulayarak, "Bölücü bir dillendirmeye karşı muhalefetten, lider pozisyonu almış insanlardan beklentimiz; 'Haddini bil, saygılı ol, terbiyeli ol' demesidir. 'Sen kimsin vatanımızın bir parçasını bölücü bir dille tarif ediyorsun?' demesi lazımdı. Demiyor. Niye demiyorsun? Hani sen ülkücüydün, milliyetçiydin? Faydacı düşünüyorsun. Onlardan oy alabilmek için sükut ediyorsun. Bu mu vatanseverlik" diye konuştu.