Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da Kürt sorununa ilişkin net bir mesaj vermedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 günlük Diyarbakır ziyareti gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da Kürt sorununa ilişkin net bir mesaj vermedi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu’nun gündeminde daha çok ekonomik kriz yer aldı ve Kürt sorununun çözümü konusunda net bir mesaj vermedi.

Kılıçdaroğlu gezisinde esnafı dinledi. Esnaf da ekonomik kriz ile artan mal ve hizmet fiyatlarından şikayet etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'na endişelerini ve dileklerini anlatan esnaflardan bazıları, ziyaretinden memnun kaldı.  Hatta bazıları isim vermeden oylarının rengini de belli etti.

Sur esnafı Soner Can, “Valla ciddiydi. Bir bakalım. Zaman gösterecek. Kendisinden hiç umudum yok. Bizimki zaten belli” dedi.

Bir başka vatandaş ise, “O bizim başkanımız. Burada olması güzel” diye konuştu.

CHP 1989'dan bu yana ilk kez, Kürt şehirlerinde bu kadar ilgi görüyor.

Diyarbakırlı seçmenler de Kılıçdaroğlu’nu dinledi. Kılıçdaroğlu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir görüşme gerçekleştirdi. Gündemi yine; Kürt sorunundan ziyade ekonomik sorunlardı.

Kılıçdaroğlu, “Diyarbakır, Mardin ve Urfa'yı ana üretim merkezleri haline getireceğiz. Güneş enerjisi için binlerce dönüm boş arazi var. Bu binlerce dönüm araziye 3 milyar dolarlık güneş enerjisi yatırımı yapabiliriz. Böylece bölgedeki çiftçilere bedava elektrik sağlayacağız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ziyareti sırasında yeni CHP'lilere de rozet taktı.

Törene katılanların  gündeminde ise hem ekonomik kriz hem de kalıcı barışın sağlanması vardı.

Zeynep Azboy isimli bir vatandaş, “İş yok. Her şey pahalı. Biz fakiriz.  Eğer iyiyse Kılıçdaroğlu kazansın, değilse kazanmasın” diye konuştu.

Gülistan Rana isimli vatandaş da, “Bu savaşı durdurun. Biz fakiriz. Dolar yükseliyor, altın yükseliyor, gücümüz yok. Un ve şeker alamıyoruz. Çocuklarımızın hepsi işsiz” dedi.

Vatandaş Samiye Gökaral ise; "İnşallah barış olur ve bu savaş biter” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yakın zamanda Diyarbakır'ı iki kez ziyaret etti. Ancak bir kez yoğun kar yağışı nedeniyle, bir kez de özel işleri nedeniyle programını iptal etmek zorunda kaldı. /Rudaw