Kılıçdaroğlu'ndan SADAT’a sert tepki: Aklınızı alırım!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 adlı televizyonda gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlarken alt bantta ekrana gelen SADAT reklamına “O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'ndan SADAT’a sert tepki: Aklınızı alırım!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100’de yayınlanan “Haftanın Panoroması” adlı programa katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduğu programda SADAT'ın (Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş.) bir reklamı yayınlandı. Reklamda SADAT'ın "Türk Savunma Sanayi Hizmet Sektörünün Yüz Akı" sloganı ve logosu yer aldı.

Konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!" diye yazdı.

Uğur Dündar’dan açıklama

Kılıçdaroğlu’nu konuk eden gazeteci Uğur Dündar, yayın sırasında verilen SADAT reklamının yönetimin müdahalesiyle kaldırıldığını söyledi.

Dündar, programın yayını bittikten sonra Twitter’dan şunları yazdı:

“Programın içine alınan reklâmlar konusunda hiçbir bilgim, ilgim yok. Reklâm bölümü bir aydır kullanılan Sadat reklamını, yaklaşık 3 saati bulan bizim programın yayınında sadece 8 saniye kullanmış. Televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırılmış. Ve tekrar ekrana getirilmemiş.”

Kılıçdaroğlu: Burası terörist yetiştiren bir kuruluş

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın merkezine gitmiş, burada Erdoğan’a seslenerek ve seçimi gölgeleyecek bir şey olursa sorumlunun SADAT olduğunu söylemişti.

CHP lideri ayrıca, “Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş” demiş ve iddialar Türkiye gündemine oturmuştu.

13 Mayıs 2022'deki ziyaretinde SADAT'ın önünde konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

“Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun, gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tethiş. Arapça ‘terör’ ‘tethiş’ olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör.

Seçimi gölgeleyecek herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş. Bugün Türkiye’yi milyonlarca Suriyeli gelmiş ise, bunların gelişinde en büyük rolü oynayan SADAT’tır. Erdoğan’a sormak isterim sen bu kuruluşu hangi gerekçeyle danışman yaptın. Hangi gerekçeyle çalıştın?”

SADAT CEO'sundan paylaşımlar

SADAT CEO’su Melih Tanrıverdi ise reklam sonrası gelişen olumlu ve olumsuz tepkilerin ardından Twitter hesabından mesajları alıntılayarak yanıt verdi. “SADAT Türkiyenin yüz akıdır” ifadesini kullanan Tanrıverdi, Kılıçdaroğlu’nun sözleri ile ilgili olarak ise yargı sürecinin devam ettiğini kaydetti.