TİP'ten 'CHP'den 30 milyon TL aldı' iddialarına yanıt

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, gazeteci Feyzan'ın "CHP, TİP’e 30 milyon TL verdi" iddiasını tekrar yalanlayarak “Toplam seçim bütçemiz 30 milyonu bulmamıştır. Burada Emek ve Özgürlük İttifakı da dinamitlenmek isteniyor” dedi.

TİP'ten 'CHP'den 30 milyon TL aldı' iddialarına yanıt

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, gazeteci Bahar Feyzan'ın "Seçimden önce CHP TİP’e 30 milyon TL verdi" iddiasını yalanladı.

TİP'in hem suç duyurusunda bulunacaklarını hem de tazminat davası açacaklarını açıklamasının ardından, Genel Başkan Baş da "Açık bir yalan var ortada" dedi.  

tv100 yayınına katılan Baş, konuyla ilgili soru üzerine şunları söyledi: "Baktırmaya gerek duymadan yalan diye açıklama yaptık çünkü biliyoruz ki partimizin toplam seçim bütçesi bile 30 milyonu bulmamıştır. Biliyoruz ki diğer partileri değerlendirmek bana düşmez ama Türkiye siyasetinin en temiz partisi bu konuda. Dolayısıyla açık bir yalan var ortada.

'Bir taşla üç kuş'

Aynı ittifakta dahi olsanız, bir siyasi partinin başka bir siyasi partiye bu şekilde yardım yapması bizim açımızdan etik değil. Yasaya da aykırı. Burada bir taşla üç kuş vurulmak isteniyor. Hem TİP zan altında bırakılıyor. Hem CHP zan altında bırakılıyor. Hem de Emek ve Özgürlük İttifakı da dinamitlenmek isteniyor. Emek ve Özgürlük İttifakı içindeki yoldaşlık hukuku, yan yana geliş bozulmak isteniyor. Ve büyük ihtimalle önümüzdeki dönem, yerel seçimlere dönük muhalefeti dizayn etme operasyonunun bir parçası..."

'Çok güvendiğim bir kaynağım var'

Baş'ın açıklaması üzerine yayına bağlanan Feyzan ise "Çok güvendiğim bir kaynağım var onunla konuştum, zaten bu sürecin içinde olan bir isim olduğu için bunu bu kadar emin bir tonda yazdım." dedi.

Ne olmuştu?

Gazeteci Bahar Feyzan, “CHP’nin Bütçesi Deniz Yemeyen Keriz mi?”başlıklı yazısında CHP’nin HDP'yi marjinalize etme amaçlı seçim öncesi Türkiye İşçi Partisi'ne 30 milyon TL verdiği iddiasında bulunmuştu.