Rusya'ya bağlı Dağıstan bölgesinde patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya'nın güneyindeki Dağıstan'da bir benzin istasyonunda meydana gelen patlama ve yangında en az 35 kişi hayatını kaybetti. Hazar Denizi kıyısındaki bölgesel başkent Makhachkala'da meydana gelen olayda onlarca kişi de yaralandı. Rus Interfax haber ajansı, ölenler arasında üç çocuğun bulunduğunu aktardı.

Rusya'ya bağlı Dağıstan bölgesinde patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya Acil Durum Bakanlığı, yangına müdahale için 260 kadar acil durum çalışanının görevlendirildiğini ve ağır yaralıları Moskova'ya tahliye etmek üzere bir uçağın gönderildiğini söyledi. Yangının 600 metrekarelik bir alana yayıldığı ve daha fazla patlama tehlikesi olduğu belirtildi.

Rus Izvestia gazetesinin aktardığı ismi açıklanmayan bir tanık, yangının benzin istasyonunun karşısındaki bir araba parkında başladığını söyledi. Bir görgü tanığı "Patlamadan sonra her şey başımıza yıkıldı. Artık hiçbir şey göremiyorduk" dedi.

Rusya Soruşturma Komitesi, yangının bazı araç bakım çalışmaları sırasında çıktığını ve "ardından bir patlama olduğunu" söyledi. Komite, olaya yol açan koşulların tespit edilmesi için bir ceza davası açıldığını söyledi.

Dağıstan Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu'nun 83 kurucu parçasından biri ve ülkenin en güneyinde yer alıyor