Kılıçdaroğlu'ndan tezkere açıklaması: Yabancı asker postalı istemiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ben, biz, kadınıyla, erkeğiyle, vatanseveriyle, bayrağını sevenle kendi ülkemizin mübarek topraklarında yabancı asker postalı istemiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan tezkere açıklaması: Yabancı asker postalı istemiyoruz

Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesine gönderilmesine 'Eyvallah' diyerek ayrıca tezkereye ilişkin de "Şimdi bir tezkere getirdiler. O tezkerede şunlar yazıyor: Yabancı silahlı kuvvetlerin, Türkiye'de bulunması ve belli olaylara müdahale etmesine izin verin diyor. Ben kendi ülkemde vatanseveriyle, mübarek topraklarımızda yabancı asker postalı istemiyoruz. Kendi topraklarına yabancı askerleri davet edip, onların bazı şeylere müdahale etmesine izin vermek vatana ihanettir" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu kürsüde, "Hiç endişelenmeyin. Hakkı, hukuku ve adaleti sağlayacağız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti.

"Savaşın Son Bulması En Büyük Dileğimiz"

İsrail-Filistin çatışmasına değinen Kılıçdaroğlu, "Yakınımızda İsrail-Filistin çatışması var. Çocukların, kadınların, yaşlıların öldürülmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Savaşın bir an önce son bulması en büyük dileğimizdir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Biz Filistin halkının kendi topraklarına kavuşmasını istiyoruz. Biz Mescid'i Aksa başta olmak üzere bütün kutsal mekanlara saygı istiyoruz. Biz Filistin halkına yönelik insanlık dışı ablukanın kaldırılmasını istiyoruz. Biz akan kanların durdurulmasını istiyoruz. Biz CHP olarak Ortadoğu'ya barışın gelmesi için Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nın kurularak Türkiye'nin bu bölgeye barış getirmesini istiyoruz. Bu politika bizim politikamız ama hükümetin de bunu uygulaması gerekiyor.

"Yabancı Askerler Türkiye'de Neye Müdahale Edecekler"

Suriye ve Irak tezkeresine değinen Kılıçdaroğlu, "Meclis'te bir tezkere görüşülüyor. Teröre her zaman karşı çıktım, insan olan herkes teröre karşı çıkar. Terörle mücadele kaçınılmazdır, terörle mücadele için bizden ne isteniyorsa eyvallah. O tezkerede "TSK'yi gerekli takdirde sınırötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi." Eyvallah, hiç itirazımız yok" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Ama cümle şöyle devam ediyor; 'Ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de olunması." Ben kendi ülkemde kadınıyla, erkeğiyle, vatanseveriyle kendi ülkemizin mübarek topraklarında yabancı asker postalı istemiyorum. Terörle mücadele ayağı altında bazı müdahalelerde bulunmalarına izin vermek, açıkça söylüyorum vatana ihanettir. Bu kadar açık, bu kadar net söylüyorum. Yabancı askerler Türkiye'de neye müdahale edecekler ya."

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Yabancı asker geldiğinde, sen davet ettiğinde Kemal Kılıçdaroğlu olarak yabancı askerlerin önünde bütün CHP'liler olarak duracağız ve onları kovacağız. Beraber mücadele edeceğiz ve onları göndereceğiz."