Kim Jong Un: ABD savaşı kaçınılmaz hale getiriyor

Pyongyang, 2024 yılında üç yeni casus uydusu fırlatacağını, askeri insansız hava araçları üreteceğini ve nükleer stoğunu güçlendireceğini açıklarken ülkenin lideri Kim Jong Un Amerika’nın politikasının savaşı kaçınılmaz hale getirdiğini söyledi.

Kim Jong Un:  ABD savaşı kaçınılmaz hale getiriyor

Kim, iktidar partisinin beş süren toplantılarının sonunda yaptığı uzun konuşmada Washington’ı eleştirdi.

Kuzey Kore lideri, düşmanların Kuzey Kore’yi işgal etmeye yönelik pervasız hamleleri nedeniyle, Kore yarımadasında her an bir savaşın patlak verebileceğini söyledi.

Kim, ordusuna Güney Kore’yi tamamen etkisiz hale getirecek hazırlıkların yapılması emrini verdi. Bu emre gerektiğinde nükleer silahları kullanmak da dahil.

2024 yılında hem Güney Kore hem de Amerika’da seçimler yapılacak.

Uzmanlar Kuzey Kore’nin Amerika’daki başkanlık seçimleri sürecinde avantaj sağlamak için askeri baskıyı sürdüreceğini düşünüyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin en önemli başkan adayı Donald Trump, başkanlığı sırasında Kuzey Kore lideriyle görüşmüştü.

Biden yönetimi müzakerelere açık olduğunu belirtse de Kuzey Kore’ye, yasaklanmış balistik füze denemeleri yaptığı gerekçesiyle yeni yaptırımlar yürürlüğe koymuştu.

Amerika ayrıca bölgede tatbikatları arttırdıve nükleer silahlı denizaltılarla uçak gemilerini de bölgeye konuşlandırdı.

Kim, bu tür silahların bölgeye dönmesinin Güney Kore’yi Amerika’nın ileri askeri üssü ve nükleer deposuna döndürdüğünü de kaydetti.

Kuzey Kore lideri nükleer silahlanma konusunda daha ileri gitmekten başka seçeneği olmadığını belirtti ve Amerika karşıtı ülkelerle daha derin işbirliğine girecekleri mesajı verdi.

Kuzey Kore’nin Rusya ve Çin’le çok yakın ilişkileri bulunuyor.