Kürdistan Bölgesi Anti Terör Birimi: Bomba yüklü drone düşürüldü!

Erbil Uluslararası Havalimanı’nı hedef alan bomba yüklü bir intihar dronenun düşürüldüğü bildirildi.

Kürdistan Bölgesi Anti Terör Birimi: Bomba yüklü drone düşürüldü!

Kürdistan Bölgesi Anti Terör Birimi’nden yapılan açıklamada “Yasadışı milislerin hedef aldığı IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon'un Erbil Uluslararası Havalimanı'ndaki askeri üssünü hedef alan drone bugün saat 16.54'te düşürüldü" denildi.

Son 24 saatte ikinci saldırı

Bu, Kürdistan Bölgesi'ne 24 saatten kısa süre içinde düzenlenen ikinci insansız hava aracı saldırısı oluyor. Kürdistan Bölgesi hükümeti bugün yaptığı açıklamada, dün saat 23.45'te Pirmam-Erbil sınırındaki Peşmerge karargâhına iki insansız hava aracı ile saldırı düzenlendiğini ancak saldırılarda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını duyurdu.

Kürdistan Bölgesi yönetiminden tepki

Saldırı Kürdistan Bölgesi'nde ve Irak'ta sert tepkilere yol açtı.

 Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, saldırıyı "terör saldırısı" olarak nitelendirerek "şiddetle" kınadı. Açıklamada Irak savunma sisteminin bir parçası ve resmi bir güç olan Peşmerge'ye yönelik saldırı, "Irak'ın barış ve istikrarını tehdit eden tehlikeli ve kabul edilemez bir gelişmedir" olarak tanımlandı.

Kürdistan Bölgesi Hükümetinden yapılan açıklamada ise “Bu korkakça saldırılardan bahsi geçen tarafları ve federal hükümeti sorumlu tutuyoruz, çünkü bu haydut gruplar federal hükümet tarafından finanse ediliyor ve silahlandırılıyor. Irak hükümetinin gözleri önünde hareket ediyor, silah, füze ve insansız hava araçlarını istedikleri yere taşıyor, gözleri önünde askeri ve resmi kurumlara terör saldırıları gerçekleştiriyorlar” ifadeleri ile saldırıya tepki gösterildi.

Güvenlik Medya Ağı, Irak Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı ve Başbakan Muhammed Şiya es- Sudani'nin güvenlik kurumlarına "Erbil'e yönelik suç niteliğindeki saldırıyla ilgili" kapsamlı bir soruşturma yürütme talimatı verdiğini açıkladı.