Koalisyon komutanı: Peşmerge ile yakın koordinasyon içerisindeyiz

Uluslararası Koalisyon Ortak Koordinasyon Merkezi Komutanı David Williams, Peşmerge ile yakın koordinasyon içerisinde olduklarını belirtti.

Koalisyon komutanı: Peşmerge ile yakın koordinasyon içerisindeyiz

K24’ün haber bültenine konuk olan Uluslararası Koalisyon Ortak Koordinasyon Merkezi Komutanı David Williams, “Peşmerge ve Irak Anti-terör güçleriyle DAİŞ’e karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirdik. DAİŞ’in tümüyle bitirilmesi için başarılı operasyonlar devam edecek” dedi.

DAİŞ’in Kürdistani bölgelerdeki saldırılarına değinen Williams sözlerini şöyle sürdürdü:

“DAİŞ, Kürdistani bölgelerdeki saldırılarını sürdürüyor, biz de varlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Erbil ve Bağdat hükümetlerinin ortak hareket ederek Kürdistani bölgelerdeki DAİŞ tehdidini bitirmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Peşmerge ile yakın koordinasyon içerisindeyiz. Ortak operasyonlar düzenliyoruz. İstihbarat koordinasyonumuz sürüyor. Peşmerge bizim yakın müttefikimiz. Peşmerge ve Irak güçleriyle DAİŞ’in sonunu getirmek istiyoruz.”

Peşmerge Bakanlığı’ndaki reforma çalışmalarının hangi aşamada olduğuyla ilgili soruyu yanıtlayan Koalisyon Komutanı, “Peşmerge güçlerini modern ve profesyonel bir ordu haline getirip birleştirme çabaları başarılı bir şekilde devam ediyor. Peşmerge’yle ilgili 36 aşamalı bir reform projesi var, bunun yarısı uygulandı” ifadelerini kullandı.

Williams, “Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki ortak operasyon merkezlerini de artırmak için Irak tarafıyla iletişim halindeyiz. Uluslararası Koalisyon’a üye ülkeler Peşmerge’ye destek için buradalar. Peşmerge’ye teknik destek ve danışmanlık hizmetleri devam ediyor” diye konuştu.