Koalisyon Sözcüsü'nden krtik IŞİD açıklaması

Koalisyon Sözcüsü'nden krtik IŞİD açıklaması

IŞİD’le mücadele amacıyla Uluslararası Koalisyon bünyesinde kurulan Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekatı (CJTF-OIR) Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, IŞİD’in varlığını koruduğunu ve bölge için tehlike teşkil ettiğini söyledi.

K24’ün canlı yayın konuğu olan CJTF-OIR Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, IŞİD’in varlığını koruduğunu ve binlerce terör örgütü IŞİD mensubunun varlığından haberdar olduklarını belirtti.

IŞİD’e mali destek verenlerin olduğunu kaydeden Caggins, “IŞİD’ten birinin veya bir liderin öldürülmesiyle radikalizm fikri son bulmaz. O radikal ideolojinin son bulması lazım” dedi.

Uluslararası Koalisyon güçleri ile Peşmerge arasındaki koordinasyona değinen Caggins, IŞİD’e karşı Peşmerge ile birlikte mücadele ettiklerini ve destek verdiklerini ifade etti.

Koalisyon Sözcüsü, Peşmerge’nin bulunduğu bölgelerde IŞİD’in etkisinin olmadığını, Kürdistan Bölgesi halkının da IŞİD’i reddettiğini dile getirdi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile birlikte IŞİD’e karşı mücadeleyi sürdüreceklerini bildiren Caggins, IŞİD’in yeniden güçlenmemesi için güvenlik boşluğunun oluşmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.