KONDA Genel Müdürü Ağırdır'dan AKP için oy oranı tahmini

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AKP'nin oy oranının yüzde 40'ı geçmeyeceğini ve kutuplaşmanın sınırına gelindiğini söyledi.

KONDA Genel Müdürü Ağırdır'dan AKP için oy oranı tahmini

Mevcut hikayeyi gençlerin değiştireceğini kaydeden Ağırdır, olası bir seçimde AKP'nin alacağı toplam oy oranının da yüzde 40'ın üstüne çıkmayacağını düşündüğünü dile getirdi.

Halkın ekonomik sorunlarla boğuştuğuna dikkat çeken Ağırdır, iki yıl sonraki seçimlerde 20 milyon gencin oy kullanacağını, bunların 4 milyonunun da ilk kez sandık başına gideceğini hatırlattı.

T24'ten Murat Sabuncu'ya açıklamalarda bulunan Ağırdır, "Hikayeyi gençler değiştirecek. 20 milyon gencin 10 milyonu anketlerde hâlâ kararsızım veya oy kullanmayacağım diyor. Ama biliyoruz ki bu gençlerin ülke hayalleri, beklentileri veya öfkeleri de bu siyasi gündemle şekillenmiyor. Aksine, siyasetin yaptıkları onların beklentileri önünde bir set oluşturuyor" yorumunu yaptı.

Ağırdır'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"2000’lerden önce zaten bilmediği, refah seviyesi hep belli bir seviyede kalmış bir toplum şimdi hep geriye gidiyor. Dolayısıyla aynı toplumsal psikolojiden konuşmuyoruz. Ve iktidar kanadı kendi değiştirdiği sosyolojinin ve psikolojinin üreteceği sonucun farkında değil. Bu anketlere bugün yansımayabilir ama balinanın kuyruğu kalktı. Ne tarafa vuracağı belli değil ama vurursa da sert vuracağı açık. Toplum bu travmatik süreci tamamladığında geldiği yer, birçok aktörün bir daha ayağa kalkamayacak biçimde düşmesine yol açabilir."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın SP'li Oğuzhan Asiltürk'e gerçekleştirdiği ziyareti de değerlendiren Ağırdır,  Cumhurbaşkanlığı sisteminde yarım puanın bile sonuçları etkileyeceğini hatırlattı ve ekledi:

"O yüzden Oğuzhan Asiltürk’e de gidiyor. Sonuçta 670 bin oy. Genel seçimler üzerinden bakarsak  yüzde 1,3 yapıyor. Ama birinci unsur şu ki;  partiler, bugün bulunduğu pozisyondan dönüp iktidarla el sıkıştım dese bile seçmenlerinin iktidar blokuna geçmeyeceğini bilmesi lazım. O insanlar neye oy verdiklerini bilerek veriyorlar. Liderler de bunu biliyor.

AK Parti’nin oyunun yüzde 40’ı aşan bir yere ulaşmasını bugün itibariyle mümkün görmüyorum."