Hasip Kaplan: '30 ismin milletvekilliği düşürülürse ara seçim kaçınılmaz olacak'

Kısa bir süre önce, milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen 33 isimle ilgili fezlekeler Meclis'e ulaştı.

Hasip Kaplan: '30 ismin milletvekilliği düşürülürse ara seçim kaçınılmaz olacak'

Fezlekelerin büyük bir bölümü HDP milletvekilleri hakkında ve Kobani olaylarıyla ilintili.

HDP'nin kapatılmasının tartışıldığı ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bu konuda iktidarın büyük ortağı AKP'ye baskı yaptığı bir atmosferde, HDP'ye yönelik böylesi bir adımın olası olumsuz etkileri de tartışılıyor.

Konuşa Konuşa'da Gülten Sarı'nın konuğu olan HDP eski Milletvekili ve insan hakları hukukçusu Hasip Kaplan, Kürt partilerinin kapatılmalarla dolu tarihini hatırlattı ve, "Türkiye'de bir dokunulanlar bir de dokunulmazlar var" ifadelerini kullandı.

Buna rağmen, HDP'nin kapatılmasında 90'lı yılların koşullarının olmadığına dikkat çeken Kaplan, "Devletin içi kaynıyor, Kürtler giyotine gönderiliyor" yorumunu yaptı. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sonrası için hazırlık yapıldığını ve merkez sağda bir köşe kapmaca yaşanıldığını dile getiren Kaplan, MHP'nin HDP'ye saldırılarının AKP'ye kaybettirdiğini kaydetti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, HDP'nin kapatılması üzerinden sarf ettiği, "Hakkın ve hakikatın yanında duracağız" sözlerini de değerlendiren Kaplan, "Akşener Erdoğan'ın bir daha Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını görüyor, merkeze oturmak istiyor" yorumunu yaptı. 

Bahçeli'nin HDP'nin kapatılması üzerinden bir taktik uyguladığına da değinen Kaplan, "Bahçeli öyle bir taktik uyguluyor ki, bir yandan HDP'yi kapatmaya bir yandan da İYİ Parti'yi HDP üzerinden dövmeye çalışıyor" dedi. 

"Muhalefet direngen davranırsa bu süreçten kazanarak çıkacak" ifadelerini kullanan Kaplan, fezlekelerle ilgili de, "30 milletvekilinin vekilliği düşürülürse ara seçim kaçınılmaz olacak" görüşünü dillendirdi.

Videoya buradan ulaşabilirsiniz

(Ahval)