Kor Mor Gaz sahasına saldırı

Süleymaniye'deki Kor Mor Gaz sahası drone ve roketlerin hedefi oldu.

Kor Mor Gaz sahasına saldırı

Rûdaw’a konuşan Kor Mor Gaz sahasından yetkili bir kaynak, gaz sahasına yönelik katyuşa tipi roketlerle bir saldırı gerçekleştiğini söyledi. Ancak saldırının herhangi bir hasara ve can kaybına yol açıp açmadığına ilişkin bir ayrıntı vermedi. 

Can kaybı var

Rûdaw'a konuşan gaz üretim şirketi DANA Gas'dan bir başka kaynak ise saldırıda can kaybı ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Kor Mor Gaz sahası Süleymaniye’nin Çeçemal ilçesinde bulunuyor.

Kaymakam: Saldırı dronelarla gerçekleşti

Çeçemal Kaymakamı Remek Remezan  saldırının bomba yüklü dronelarla  saat 18.45'de gerçekleştiğini açıkladı. Kaymakam olay yerine itfaiye ve sağlık ekiplerinin gönderdiğini, saldırıda can kabına ilişkin ise "Henüz teyit edimemekle birlikte 2 veya dört yarılının olduğundan bahsediliyor" dedi.  

Remezan, hedeflenen alanın önceki saldırıda hasar oluştuğu için yenilenen ve kampın dışındaki bir bölge olduğunu sözlerine ekledi.

Öteyandan Rûdaw’a konuşan  Kormor köy meclisi üyesi Seyid Wirya Nuri de ise "Gaz şirketinin olduğu yönde büyük bir ses geldi ve dumaların yükseldiğini gördük. Gaz sahasında sirenler çalmaya başladı” dedi.

Kaymakam, anayasaya göre hava sahasının korunmasından Kürdistan Bölgesi'nin değil Irak hükümetinin sorumlu olduğunu belirtti. Ayrıca saldırı ardından gaz üretiminin durudurulup durulmayacağı konusunda bir bilgi sahibi olmadığını bu konuda  yetkili bir komitenin karar vereceğini kaydetti.

Kor Mor gaz sahası sık sık saldırıların hedefi oluyor

Kor Mor doğalgaz sahası Süleymaniye ilinin Çamçemal ilçesine bağlı Kadir Karam ilçesinde yer alıyor.

Kürdistan Bölgesi'ndeki Kor Mor sahası petrol ürünlerini arama, geliştirme, üretme, pazarlama ve satış yapmak üzere 2007 yılında kuruldu. Tesisi Ekim 2008'de gaz üretimi başlamıştı.

Kor Mor doğalgaz sahasına 2022 ve 2023 yıllarında da defalarca hedef alınmıştı.