Kürdistan: ABD'nin bölgedeki tek güvenilir müttefiği

Kürdistan: ABD'nin bölgedeki tek güvenilir müttefiği

KRD News - Kürdistan Dış İlişkiler Başkanı Falah Mustafa, Foreign Policy Dergisine yaptığı açıklamada Bağımsız Kürdistan’ın bölge açısından sorun olmayacağını, aksine bir çözüm olacağını söyledi.

Amerikan Foreign Policy Dergisine açıklamalarda bulunan Kürdistan Dış İlişkiler Başkanı Falah Mustafa, Amerikan hükümetinin Kürdistan’ın bağımsızlığı referandumu sonrası müzakare sürecini yönetmede etkili olacağına inandığını belirtti.

Irak bünyesindeki bir Kürdistan’ın Irak için sorun olmaya devam edeceğini ve belirten Mustafa, "Bağımsız bir Kürdistan çözüm değil, bir problem değil" dedi.

Kürtlerin bölgede ABD’nin tek müttefiği olduğuna da dikkat çeken Mustafa, "ABD, Kürtlerin en iyi dost ve müttefikleri olduğunu gördü. Demokrasinin inşasında, terörle mücadelede, yerinden olmuş toplulukların bakımında ve azınlıkların ayakta tutulmasında Kürtler ile ABD bölgedeki müttefiklerdir". dedi.

Bağımsızlık arayışında olan Kürdistan ile ABD'nin son yıllarda gelişen yakın ortaklığın devam etmesi gerektiğine inandığına vurgu yapan Mustafa Forign Policy Dergisine verdiği demeçte, "Kürdistan halkı, değerlerimizi, ilkelerimizi ve ayrıca geliştirdiğimiz dostluğa dayanmasını umuyor" dedi.