Kürdistan Bölgesi'ndeki Hıristiyan İttifakı seçimlerde azınlık hakları için dava açtı

Kürdistan Bölgesi'ndeki Hıristiyan İttifakı, kota koltukları konusundaki hukuki mücadelelerin ortasında yaklaşan parlamento seçimlerinde azınlık temsilini istiyor.

Kürdistan Bölgesi'ndeki Hıristiyan İttifakı seçimlerde azınlık hakları için dava açtı

Kürdistan Bölgesi'ndeki Hıristiyan İttifakı Pazartesi günü Federal Yüksek Mahkeme'de yaklaşan Parlamento seçimlerinde azınlık haklarına ilişkin kota sistemi kapsamında sandalye talep eden bir dava açtı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı ve Hıristiyan İşleri Shalamaya Hareketi Genel Sekreteri Ano Cevher, X platformunda Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki Hıristiyan İttifakının (KRI) yasal hale geldiğini belirten bir açıklama yayınladı. Pazartesi günü, Bağdat'taki Federal Yüksek Mahkeme'de aralarında Ermeni, Süryani ve Keldani Hıristiyanların da bulunduğu azınlık gruplarının yaklaşan Kürdistan Bölgesi parlamento seçimlerindeki haklarına ilişkin dava açarak harekete geçti.

Hıristiyan İttifakı içindeki müttefik partilerin temsilcileri, bu konuda kendilerini temsil etmesi için avukat Ayad Kakayi'ye yetki verdi. Kakayi, Kürdistan Bölgesi seçimlerinde kota sistemi kapsamında bu azınlık gruplarına özel sandalye verilmesi talebini vurgulayarak davayı bugün açtı.