Mesrur Barzani, Halepçe kenti ile 11 barajın bütçesini onayladı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti İletişim ve Basın Merkezi’nden bugün yapılan açıklamaya göre, Başbakan Mesrur Barzani’nin Halepçe kenti için 250 milyon dinarlık bir bütçenin hibe edilmesini onayladığı ifade edildi.

Mesrur Barzani, Halepçe kenti ile 11 barajın bütçesini onayladı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin 11 barajın onarım için 1 milyar 250 milyon dinarlık bütçeyi onayladığı kaydedildi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti İletişim ve Basın Merkezi paylaştığı haberde, Kürdistan Bölgesi 9’uncu hükümet kabinesinin kent ve özerk idarelerin gelişimini destekleme projesi çerçevesinde Başbakan Mesrur Barzani’nin Halepçe kentine 250 milyon dinarlık bütçeyi hibe ettiğini dile getirdi.

11 barajın onarımı için 1 milyar 250 milyon dinar bütçe!

Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı’nın talebi ile 11 barajda gerçekleştirilecek yenilenme çalışmaları için gerekli 1 milyar 250 milyon 250 bin dinarlık bütçe Başbakan Mesrur Barzani tarafından onaylandı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin baraj ve sulama projelerine öncelik tanıma ve bu yönlü yatırımları gerçekleştirme çalışmaları bünyesinde bu bütçenin onaylanmasını daha da önem kazanmakta.

Yenilenecek ve tamir edilecek barajlar şu şekilde;

Süleymaniye’de tamir edilecek ve yenilenecek barajlar: Şîwe, Sûr, Heşe, Zînê, Simore Çayı

Duhok’ta tamir edilecek ve yenilenecek barajlar: Keşkan, Bêdohê

Germiyan’da tamir edilecek ve yenilenecek barajlar: Harrawe, Qadirkerem, Awe Spî (Beyaz Su)

Erbil’de tamir edilecek ve yenilenecek baraj: Dêgile