Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan Kabil’deki saldırılara kınama

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı dün Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Hamit Karzai Havaalanı yakınında IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 13’ü ABD askeri olmak üzere 110 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıları kınadı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan Kabil’deki saldırılara kınama

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın resmi Twitter hesabından paylaşılan mesajda, “Dün yaşanan ve çok sayıda Afgan ile Amerikan askerinin hayatını kaybetmesine neden olan terörist saldırıyı kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. Kurbanlar için duacıyız” ifadeleri yer aldı.

Tahliye çalışmalarının sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yakın bölgede dün iki ayrı patlama meydana gelmişti.

ABD Başkanı Joe Biden saldırıyı gerçekleştirenlere karşılık verileceğini duyurmuştu. Biden, "Saldırı IŞİD/Horasan olarak bilinen grup tarafından yapılmıştır" ifadesini kullanmıştı.

Son haftalarda IŞİD/Horasan'ın Kabil'deki havalimanına saldıracağına ilişkin istihbarat aldıklarını belirten Biden, bu nedenle de Afganistan'daki misyonlarını 31 Ağustos'a kadar bitirmekte kararlı olduklarını söylemişti.